Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

836 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

104 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Kelly
Eindelijk had ik de knoop doorgehakt om een tattoo te laten zetten, Eerst even gezellig gebabbeld met een bak koffie en hup aan de slag. Ik had een wat pijnlijke plek uitgekozen (ribben),maar al met al reuze meegevallen door de ontspannen sfeer, het resultaat is super!! Ben er heel blij mee:)) (25-09-2014)

Tattoo Bart

39 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Anoniem
Begin dit jaar mijn eerste tattoo laten zetten. Voor mijn tweede ga ik zeker weer naar bart toe! (03-05-2014)

Toon Town Tattoo

70 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Ko
BESTE MARCO & CHARISSA. Jullie zijn de meester en meesteres onder de tattoo waren kunstenaars, ik had een oude tattoo leeuw maar die zag er niet meer uit Marco heeft een nieuwe getekend en er overheen gezet als een foto zo mooi niet te loven super super. Ga op mijn andere arm ook een mooie laten zetten bij MARCO & CHARISSA in Vinkeveen wat ik ook het belangrijkste... (28-09-2014)

Snake Fish Tattoo and Arts

30 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Anoniem
Vandaag tattoo laten zetten bij head office tattoo in nieuwegein. Erg vriendelijke man die een goed vertrouwen bij je opwekt . Tattoo is erg mooi en netjes gezet! Ben der ook erg blij mee! Voor een mooie prijs en zeker aan te raden, ik kom zeker terug! (27-09-2014)

Tattoo For Life

74 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Peggy
Een geweldige ervaring. Fijne plek waar je je meteen thuis voelt en lekker op je gemak wordt gesteld door Robbert en Eva. Ruimschoots de tijd genomen voor zowel het tekenen en bespreken van de tattoo en het werkelijke plaatsen van de tattoo. Een vakman waar ik zeker wil terug keren om in de toekomst misschien nog iets bij te laten zetten. Robbert en Eva , bedankt x (25-09-2014)

Tattoo Line

54 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Anoniem
Vandaag mijn 2e tattoo bij Niels laten zetten en heel erg tevreden! Super mooi gezet en heel erg blij mee! Ga er zeker weer heen. Raad het iedereen aan. (30-09-2014)

42 Tattoo

33 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ype
11 dagen geleden tatoo gezet bij Ellen. Ellen is duidelijk in haar werk en ze heeft alles onder controle. Het is prettig om bij haar je tatoo te zetten. Ik ben erg tevreden en zal haar altijd aanbevelen. Ook haar website is leuk. (26-07-2014)

De Graaf Tattoo and Design

17 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Michelle
Ik wilde graag een tattoo met de namen van mijn dochters. Via een collega kwam ik in contact met Wilko. Hij zou een ontwerp maken en het naar mij mailen. Toen ik het ontwerp zag, werd ik meteen enthousiast. Ik kon al snel terecht en werd al een beetje zenuwachtig. Maar toen ik daar eenmaal was, waren de zenuwen al snel weg. Wilko stelde me op mijn gemak door lekker... (22-07-2014)

Amore Tattoo Art

27 reviews
Bessengaard 55 3206AG SpijkenisseZuid-Holland
Natasja
Vandaag bij DebbieVoegmaartoe tatoeage laten zetten. Zij is een artiest en luisterd ook echt wat je wilt.... Ik en mijn man hebben 3mnd geleden een zwangerschap(22weken) af moeten breken ivm dat ons zoontje niet levensvatbaar werd verklaard,vanuit t ziekenhuis hadden wij zijn voetafdrukjes gehad,ter herinnering... Ik heb toen met Debbie op een gegeven moment rondom... (24-09-2014)

KokoLoko Tattoo & Piercing

29 reviews
Vriesestraat 166 3311NS DordrechtZuid-Holland
Martin
Eindelijk staat mijn tatoo erop, na een rondje door de stad te hebben gelopen om bij andere shops te proberen. Kon nog de zelfde dag bij koko loko erop worden gezet. Was erg op mijn gemak in deze tatoo shop, na het wachten van het ontwerp stond ik een uur later weer buiten. Je word erg leuk geholpen en je krijg ook wat te drinken aan geboden. (13-05-2014)

The Tattooist

73 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Margot
In het voorjaar heb ik een nieuwe Tattoo laten zetten op mn schouder. Gezet door Frank, wat een oog voor detail! Geweldig! Ik had al een Tattoo onderaan mn buik, die was een beetje vaag geworden. Vervolgens heeft Bart deze opnieuw gezet, ook een heel mooi resultaat, als nieuw :). Ik laat nooit meer ergens anders een Tattoo zetten, de volgende mogen zij met een gerust... (29-08-2014)

Dragonfish Tattoo's

21 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Sandra
Met de 1ste tattoo die Gaby gezet heeft was ik zeer tevreden dus ging ik uiteraard voor de 2de ook naar Gaby. Zullen zeker nog meerdere bezoekjes komen van mij... Heel blij met deze tattooshop! (31-08-2014)

Knuckledusters and Pony's

36 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Kerim
Tja... ik kan niet anders dan in alles de hoogste score te geven. Mat is bezig om 1 van mijn tattoo's een nieuw leven in te blazen. Meteen een huiskamer gevoel toen ik er de 1e stap binnen zette. Koffie, een praatje, en een afspraak op redelijk korte termijn is mogelijk. Kleine tattoo of grote tattoo... niets is hun te gek en je wensen worden uitgevoerd zo mogelijk.... (07-09-2014)

Inkspiration Tattoo shop

16 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Casper
Vandaag tattoo laten zetten bij inkspiration was heel goed gegaan waren echt vriendelijk voelde me gelijk goed en het eind resultaat is echt geweldig. de volgende tattoo die in de toekomst komt laat ik weer bij inkspiration zetten. is een echte aanrader. (04-09-2014)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer