Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

833 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

126 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Julia
Bedankt Lars! Ik heb mijn eerste tattoo bij Lars of te wel Lake Tattoos laten zetten. Ik wist al wat ik wilde dit heb ik via de whatsapp uitgelegd en Lars is met mijn idee aan de slag gegaan. Heel fijn dat dit via de whatsapp kon want op en neer is voor mij best wel een stukje rijden. Ik had het uitgelegd en hij stelde een paar vragen zodat het echt mijn tattoo zou... (10-07-2015)

Tattoo For Life

107 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Samiera
Mijn allereerste tattoo heb ik laten zetten door Robbert. Aangezien hij best groot is, vond ik het behoorlijk spannend. Eerst ben ik langs geweest om te bespreken wat ik graag wil. Doordat het een vrij uitgebreide tattoo is, hebben we een tweede afspraak gemaakt. Bij deze teken afspraak tekende Robbert op mijn lichaam wat waar moest komen te staan. Zo zijn we samen... (29-07-2015)

Dragonfish Tattoo's

42 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Ankie
Wij zijn op 27-7-2015 samen een verbintenis aangegaan. Samen een tattoo laten zetten bij Dragonfish. We konden direct terecht. Zijn zeer tevreden en raden haar zeker aan. Wat een gezellige dame en goed in haar vak. We gaan er zeker weer een tattoo plaatsen. (01-08-2015)

Toon Town Tattoo

86 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Wilbert
Voor mijn allereerste tattoo heb ik veel shops ""bezocht"' en kwam daardoor uiteindelijk uit bij Toon Town Tattoo. Eerst was mijn vrouw aan de beurt voor haar derde tattoo maar haar eerste bij Dep, en ik moet zeggen het zag er (voor een leek) echt heel goed uit (zie foto). Door Dep werd ik goed geholpen en na enkele ontwerpen en mijn misvattingen aangepast te hebben... (23-07-2015)

Monika Tattoo & Piercing shop

27 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Anoniem
Ik heb zo'n drie weken geleden een nektattoo laten zetten. Speciaal voor mijn familie. Ik had gelijk een klik met Monica. Ze is zeer duidelijk en echt heerlijk eerlijk. Ondanks dat mijn huid in mijn nek zeer dun was, is het haar toch gelukt om een zeer mooie tattoo neer te zetten. Ze is echt duidelijk over de hygiene en nazorg, en geeft hier ook een a4 over mee. (14-05-2015)

Knuckledusters and Pony's

59 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Alfred
Hallo allemaal. Ik heb afgelopen woensdag en donderdag de namen van mijn kinderen op mijn onderarmen laten zetten. ( prikker Matthew ) Ben er tot nu toe zeer tevreden over. Prima shop met leuke gasten en een prima sfeer. Ik was er wel op mijn gemak. Nu op naar de volgende tattoo's ben zeer benieuwd hoe die er uit gaan zien, (25-07-2015)

Tattoo Line

77 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Mariella
Afgelopen week m'n 2e tattoo daar laten zetten. Super tevreden, erg leuk gesprek gehad! zou het zeker aanraden bij mensen om hier heen te gaan!! (01-07-2015)

Magic Tattoo Studio

31 reviews
Voorstraat 72 3512AS UtrechtUtrecht
Erik
Nu drie tattooes laten zetten by Magic, allemaal door Remco. Ze zijn goed gezet en met de ontwerpen ben ik ook erg tevreden. Eerste keer was spanned, maar het ontwerp was nog gaver dan ik had gedacht. De laatste was een idee waar ik al een tijdje mee liep en dat Remco ook erg aansprak. Hij heeft het toen uitgewerkt. Remco is erg flexibel en komt de afspraken altijd... (20-04-2015)

Inkspiration Tattoo shop

37 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Patrick
Ik ben afgelopen disndag 14 juli terug geweest bij Inktinspiration Tegelen om mijn tattoo verder te optimaliseren en het uiteindelijke resultaat is erg mooi geworden. Rob, heeft er mooie details en effecten bijgemaakt en zelfs een free style experimentje is super mooi gelukt. Ik vertrouw hem volledig met alles wat hij doet, daarom raad ik iedereen aan om naar Inktinspiration... (19-07-2015)

Lucky Cat Tattoo

44 reviews
Vughterstraat 171 5211GB Den BoschNoord-Brabant
Annelie
Recent is mijn broer overleden, en ik wilde daarom graag een tattoo ter nagedachtenis van hem. Mijn moeder had om deze reden al een tattoo laten zetten bij Marlise, en ik was daarbij. Jeetje! Zulke fijne lijnen, zo strak. Ik had al tattoo's van een andere shop, en zweerde daarbij, maar wilde toch wel echt heel graag naar Marlise. Niet allleen omdat ze goed is, maar... (02-08-2015)

42 Tattoo

46 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Johan
42tattoo voor mijn tatoeage! Zoek je een fijne tattoo studio? Ga naar 42tattoo in Groningen. Ik ben super tevreden over mijn tattoo. Ellen tatoeëert heel zorgvuldig. Het is prettig dat ze werkt in een rustige studio en me helemaal op mijn gemak stelt. Dit -en het zien van door haar gezette tattoos- maakt dat ik alle vertrouwen heb in 42tattoo. En terecht. Intake,... (04-07-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer