Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

764 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

134 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bob
Lars is een vakman pur sang! Naast het feit dat hij mijn tattoo vakkundig heeft gezet is Lars ook nog eens een fijne kerel. (29-12-2015)

Acid Tattoo

44 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Melissa
Vandaag een tatoeage laten zetten bij Acid Tattoo, en getatoeëerd door Joe Sinner. Erg fijne en hygiënische shop met een unieke verzorgde uitstraling! Ik ben bij Joe gekomen met een eigen ontwerp en heb hem de vrijheid gegeven om zijn creativiteit en stijl hier op los te laten. Hier is een prachtig ontwerp uit voortgekomen waar ik ontzettend blij mee ben! Ik raad... (18-05-2016)

Sailors and Crooks

18 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Lisan
Vanaf het moment dat je de shop binnen komt tot dat je de shop verlaat voel je je thuis. Het is erg gemoederlijk allemaal. Goeie duidelijke uitleg. Ik ben zelf erg nieuwsgierig over alles wat er in het proces gebeurd, stelde menig vraag ma kreeg overal antwoord op. Onder het tattoeren werd vaak gevraagd of het allemaal goed ging. Zo niet dat stoppen ze even. Ode... (10-03-2016)

Tattoo For Life

127 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Frank
Een paar weken geleden mijn eerste tattoo laten zetten bij Robbert en Eva. Een 'dotwork' Lotus mandala. Ik had al jaren een idee in mijn hoofd maar kreeg er niet het juiste plaatje bij gevonden. Tot ik bij Robbert en Eva binnen liep. Ik vertelde mijn verhaal en Eva herkende meteen wat ik bedoelde. Ze gaf mij de tip om meer richting een mandala te gaan zoeken en dat... (15-05-2016)

Tattoo Phoenix

24 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Brechje
Ik had een aantal jaren geleden al een kleine tattoo laten zetten op mijn pols. Ik was toen op zoek naar een studio waar het niet zo massaal en onpersoonlijk is. Ik kwam uit bij Wilbert. Hij heeft me toen goed geholpen en een mooie, kleine tattoo op mijn pols gezet. Nu was het tijd voor wat groters. Ik ben niet eens op zoek geweest naar iemand anders, maar meteen met... (15-01-2016)

Inkspiration Tattoo shop

56 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Audrey
2 weken geleden bij Rob geweest voor mijn 2e tattoo (eerste heeft hij ook gezet) en afgelopen vrijdag terug geweest om deze af te laten maken. Wederom meer dan tevreden! Alles klopt bij Inkspiration, hoe je ontvangen wordt, de sfeer die er hangt, alles. En natuurlijk, de tattoo's zijn fantastisch. Elke tattoo is uniek en superstrak gezet. Mannen, ik heb weer een... (15-05-2016)

Lucky Cat Tattoo

79 reviews
Vughterstraat 171 5211GB Den BoschNoord-Brabant
Marina
Prettige shop, licht en gezellig, en op een mooie en goed bereikbare locatie. Ik was best wel zenuwachtig (eerste keer) maar Marlise en Andries zorgen voor een ontspannen sfeer met een lekker bakkie koffie. Mijn wensen en ideeën zijn uitstekend omgezet in een mooie tattoo, en de nazorg is ook prima. Ik ben er hartstikke blij mee! (01-05-2016)

Dragonfish Tattoo's

58 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Graag wil ik met mijn review vertellen dat ik uitstekend ben geholpen! Ik was op 24-05-2016 langs geweest voor mijn allereerste tattoos. Was zenuwachtig en werd helemaal op mijn gemak gesteld! Gaby is ontzettend aardig en ik adviseer Dragonfish Tattoo's zeker aan!! Ik ga zeker langs voor nog een tattoo. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt Gaby! (26-05-2016)

Toon Town Tattoo

100 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Bianca
Vandaag 14 mei langsgeweest. Eerdere tattoo niet mooi gezet door iemand. Dep heeft er weer wat moois van gemaakt. Ze heeft al meerdere tattoos gezet en is zeker aan te raden. Neemt de tijd voor je, secuur in haar werk, gewoon een topper!! Je zal geen spijt krijgen als je daar een tattoo laat zetten. (14-05-2016)

42 Tattoo

54 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Anoniem
Naar volle tevredenheid hebben wij een tatoeage gekregen van Ellen. Alle tijd, leuke setting en Ellen komt over als iemand die zich inleeft in de belangen van de klant en oog heeft voor details. Ze stelt zich kwetsbaar en dienstbaar op en dat maakte dat we ons vertrouwd en op ons gemak voelden. Kortom; aanrader! (16-05-2016)

Tattoo Line

83 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Ebe
Ik ben er wel tevreden over ,maar na ongeveer drie jaar is hij wel onduidelijk geworden . Ebe de Vries (29-01-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer