Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1007 tattoo shops in Nederland gevonden

Acid Tattoo

47 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Peter
Mijn eerste tatoeage! het door tomas gemaakte ontwerp was bijna ineens raak, de toelichting/geruststelling/organisatie van het hele proces prima verzorgd door bobby en de daadwerkelijke plaatsing ging als een zonnetje; op het gemak, maar wel met tempo! en ook, geen problemen in de herstelperiode... ik kom zeker terug! (11-07-2016)

Lake Tattoo Studio

134 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bob
Lars is een vakman pur sang! Naast het feit dat hij mijn tattoo vakkundig heeft gezet is Lars ook nog eens een fijne kerel. (29-12-2015)

Sailors and Crooks

19 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Janice
Eerlijk en professioneel advies hebben ervoor gezorgd dat ik erg tevreden ben met mijn nieuwe tattoo. Ik kwam met een eigen ontwerp waar nog veel aan gesleuteld moest worden, dit werd in goed overleg gedaan. Ook de sfeer in de shop is erg prettig, het is niet erg om daar een paar uur te moeten vertoeven. Ik ga hier zeker ook mijn volgende tattoo zetten. (18-07-2016)

Tattoo For Life

130 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Vandaag bij Robbert geweest om mijn nieuwe tatoeage af te laten maken en hij is echt super goed gelukt en ben er super blij mee! Gezellige sfeer bij Tattoo for Life, zeer bekwaam, meedenkend en vriendelijk. Toppers!! (30-06-2016)

Tattoo Phoenix

27 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Veronique
Na veel zoeken na een shop kwam ik uit bij Wilbert. Ik belde hem op om een prijsindicatie te vragen, Wilbert nodigde mij uit voor een oriëntatie gesprek. Ik kwam na de shop voor een tekst enkel op mijn boven been. Naar 3 uur met Wilbert door gebracht te hebben is het resultaat een groot stuk tekst op de zijkant van mijn boven been met prachtige lelies eromheen! Het... (13-07-2016)

Inkspiration Tattoo shop

65 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Jelle
Mijn eerste tattoo bij Rob. Inkvers gezet vanmiddag en meer dan blij met het resultaat. Totaal uitgedacht ontwerp door Rob en pas op de dag van de inksessie gezien. Was direc overdonderd en euforisch . Vol vertrouwen alles in handen en zeker Rob zijn creatieve brein laten uitvoeren. Een aanrader. See ya next time gr. Jelle (21-07-2016)

Lucky Cat Tattoo

81 reviews
Vughterstraat 171 5211GB Den BoschNoord-Brabant
Anoniem
Bij Lucky Cat tattoo ben ik geholpen door Marlise. Marlise is dé persoon voor strakke en dunne lijntjes, het fijne werk. De shop geeft een open en frisse uitstraling, niet zo'n donker hol zoals je vaak ook tegen komt waardoor de drempel om binnen te stappen heel laag is. Deze eerste indruk wordt goed doorgezet door Marlise in haar manier van omgang met haar klanten.... (18-06-2016)

Da Linci Art Tattoo

37 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Sandra
Eindelijk kan ik zegen dat 1 van mijn nieuwe tekeningen op mijn arm sta ik wilde deze al zo lang! Linda kwam ik tegen op Facebook erg vriendelijk en behulpzaam. zij gaf me tips om sommige dingetjes weg telaten dat heb ze dan ook leuk op gelost zodat het niet te saai werd :) erg vriendelijk en gezellig ik raad mijn vrienden deze shop aan gewoon omdat ze erg goed tewerk... (20-07-2016)

Dragonfish Tattoo's

61 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Ik heb eindelijk na 7 jaar weer een nieuwe tattoo laten zetten. Heel lang al een plan in mijn hoofd maar nooit wat gedaan. Ik kwam via mijn collega bij dragonfish tattoo. Het is voor mij een paar straten verderop dus ook wel makkelijk. Je wordt er goed ontvangen je kan ook goed je idee kwijt en na een paar dagen krijg je per mail het ontwerp. Alles is goed steriel,... (23-06-2016)

Toon Town Tattoo

101 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Nico
Ja hoor het was zover! Mijn tattoo staat! Het heeft even geduurd voor ik zover was maar Dep heeft prachtig werk geleverd! Trots ,mooi en te gek lieve Deb. Nico (13-06-2016)

Jolly Rogerz

62 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Rob
Mijn 3e tattoo laten zetten wederom bij JOLLY ROGERZ blijft een top zaak ook mijn zoon heeft nu een tattoo laten zetten mijn vrouw gaat in augustus . (23-07-2016)

Knuckledusters and Pony's

74 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anne
Professioneel, hygiënisch, klantvriendelijk, betrokken, goede service / uitleg over de nazorg, fijn sfeertje en lekkere koffie ;-) Ik heb 3 tattoos en 7 piercings bij Knuckledusters and Pony's laten zetten. Binnenkort laat ik mijn sleeve uitbreiden. Ze zetten niet alleen mooie plaatjes, ze denken ook met je mee. Het wekt vertrouwen en toont dat je er in goede handen... (21-06-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer