Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1014 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

146 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Net voor kerst 2016 mijn eerste tatoo laten zetten op mijn rib. Via internet kwam ik in contact met Eva en we hadden eerst wat app contact. Vervolgens kon ik net voordat ze op vakantie gingen nog langskomen. Ik was superzenuwachtig, want ik wist niet echt wat ik kon verwachten. Wel een hoop positieve reviews op internet dus ik dacht, moet goedkomen hier. En dat kwam... (08-08-2017)

Acid Tattoo

57 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Barry
Een mooie shop met geweldige artiesten die veel liefde en passie in hun werk stoppen. Vorige week mijn eerste tattoo hier laten zetten en ben daar heel blij mee. Zeker vakmensen!! en een aanrader voor iedereen. (16-08-2017)

Knuckledusters and Pony's

136 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Lotte
Het is mijn eerste tattoo, maar ik ben nu al verslaafd en ik ga zeker weten terug komen. Ik was stiekem toch wel heel erg zenuwachtig, maar dat trok snel bij. Ze zijn heel klantvriendelijk en nemen echt de tijd voor je. Gezellig team en ze leveren professioneel werk. Je kan goed overleggen en ze helpen je graag met het uitwerken van je ideeën. Je kan goed met ze lachen... (01-07-2017)

Da Linci Art Tattoo

60 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Claudia
Afgelopen zaterdag mijn tweede tatoeage laten zetten. Ik heb Da Linci Art (Linda) met zorg uitgekozen. De indruk die ik vooraf had klopte: fijne ontvangst, fijne open relaxte sfeer, Linda neemt goed de tijd voor haar klanten, denkt mee en werkt hygiënisch. Ik ben super blij met het resultaat van mijn tatoeage!!! Bij de volgende hoef ik niet na te denken door wie... (14-08-2017)

Inkspiration Tattoo shop

89 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Mirthe
Gisteren mijn tattoo laten zetten door Rob. Vorige week liep ik de shop binnen en werd een dik uur voor me uitgetrokken om mijn wensen te bespreken. Ik had echt een heel fijn gevoel al naar het eerste bezoek. Mijn wensen werden vertaald in een mooi ontwerp waarbij Rob precies heeft getekend zoals ik het graag wilde (mooier eigenlijk nog!) Ik ben 6uurtjes in hun... (20-07-2017)

Jolly Rogerz

82 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Sarah
Na 3 sessies echt de mooiste tattoos. Na elke sessie zagen de tattoos er al prachtig uit en in de 3e sessie zijn ze nog mooier geworden. Fijn dat Pascal meedenkt, met mogelijkheden komt en open staat voor je eigen ideeën. De sessies waren prettig, de sfeer is goed en je krijgt geweldige kwaliteit voor je geld! (15-08-2017)

Tattooshop Twente

65 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Dea
Vandaag heeft Tobiaz deze tattoo gezet ter nagedachtenis aan mijn hond Anna. Ben ontzettend blij met het ontwerp en de uitvoering. Mooie, nette tattooshop en hele goede uitleg over de nazorg. Tobiaz, bedankt voor de tatoeage, de gezelligheid en het ijsje! (29-07-2017)

42 Tattoo

69 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ineke
Vanmorgen mijn tattoo laten zetten en is erg mooi geworden ben erg tevreden erg prettige sfeer ze weet waar ze mee bezig is heeft goede inzicht alleen maar positief (13-07-2017)

Tattoo Phoenix

38 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Fred
Geweldige kerel, rust absoluut geen haast. Ik werd onlangs Opa en vond dat een zeer mooie rede om een tattoo te laten zetten. Was bij een andere geweest, gewoon om de simpele rede dat ik niet toen nog niet op de hoogte was dat er zo dichtbij ook een tatoeage shop was. Bij die andere (was in Nijmegen) kreeg ik het gevoel dat ik nummer tig was. Geen goed gevoel dus.... (25-07-2017)

Dragonfish Tattoo's

69 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Bea
Vorige week heb ik bij Dragonfish Tattoo een tattoo laten zetten ter nagedachtenis aan mijn zoon. Gaby heeft een mooi ontwerp gemaakt precies volgens mijn wens. Ze heeft de tattoo mooi strak gezet. In eerste instantie had ik twijfels over de grootte van de tattoo. Gaby voelde dit aan en heeft het ontwerp kleiner gemaakt. Hier was ik wel helemaal tevreden mee. Mocht... (11-05-2017)

Lucky Cat Tattoo

88 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Anoniem
Eerste en tweede tattoo laten zetten bij Lucky Cat Tatto. Super tevreden mee! Voelde me er meteen op mijn gemak! Als er een volgende komt, laat ik hem 100% zeker weer hier zetten. Erg strakke lijnen ook! (03-08-2017)

Private Tattoo Tilburg

212 reviews
Korhoenstraat 83 5022BG TilburgNoord-Brabant
Margriet
Ben heel vriendelijk te woord gestaan en hele goede uitleg en surgesties over de tattoo dir ik heb laten zetten. Hij werkt heel hygiënisch en snel met een hele goede resultaat. De ruimte waar hij werkt is heel schoon en netjes. Ook is hij heel geduldig. Een echte aanrader als je het mij vraagd. Heel erg bedankt voor een hele mooie en nette tattoo! Top! (01-08-2017)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer