Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

839 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

134 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bob
Lars is een vakman pur sang! Naast het feit dat hij mijn tattoo vakkundig heeft gezet is Lars ook nog eens een fijne kerel. (29-12-2015)

Acid Tattoo

37 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Pht
Thomas created a wonderful piece of abstractly colored noise in a fantastic weird shape as a cover up of an old, not so pretty star. thanks 4 that and the superpleasant session w/ Thomas and staff. will def come back bro! (04-02-2016)

Tattoo For Life

124 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Eugene
Na veel gezoek op het internet uit gekomen bij Tattoo for life. Tattoo for life wordt gerund door Robbert en Eva. Na een telefonische intake volgde een f2f gesprek waarbij zowel het verhaal achter mn tattoo werd besproken, mijn wensen, het beeld wat ik zelf had en de artistieke aanvulling van Robbert. Na wat op en neer gemail heb ik enkele dagen voor de plaatsing het... (31-01-2016)

Sailors and Crooks

15 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Angela
Heb gisteren een tattoo laten zetten. De mensen zijn zeer klantvriendelijk. Je word er goed geholpen. Ze ontwerpen de tattoo zo als jij hem graag wil hebben. Mark Overmaat heel erg bedankt. Heb een leuke ochtend gehad en ben zeer blij met de tattoo. Kom gauw terug voor die roos waar we het over hadden. (13-01-2016)

Tattoo Phoenix

24 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Brechje
Ik had een aantal jaren geleden al een kleine tattoo laten zetten op mijn pols. Ik was toen op zoek naar een studio waar het niet zo massaal en onpersoonlijk is. Ik kwam uit bij Wilbert. Hij heeft me toen goed geholpen en een mooie, kleine tattoo op mijn pols gezet. Nu was het tijd voor wat groters. Ik ben niet eens op zoek geweest naar iemand anders, maar meteen met... (15-01-2016)

Dragonfish Tattoo's

49 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Tessa
Wat een leuk mens! Meteen op m'n gemak, alles duidelijk uitgelegd, tattoo ziet ee mooi uit en precies zoals ik hem getekend heb! Dank je wel Gaby! (04-02-2016)

42 Tattoo

50 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Simone
Vandaag mijn eerste tattoo laten zetten en ben er helemaal blij mee! Het resultaat is perfect! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten maar het viel mij 100% mee.. Ik zal zeker nog een keer terug komen en kan iedereen aanraden om naar Ellen te gaan! (06-02-2016)

Toon Town Tattoo

94 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Anoniem
Mijn eerste afgelopen vrijdag gezet. Ik was nog niet helemaal tevreden met de afbeelding, maar in een paar minuten wist ze er de perfecte touch aan te geven! Ik ben er zó blij mee. Ze is heel rustig, straalt vertrouwen uit. En een echte "artist", en nog een vreselijk leuk mens ook. Echt een aanrader! (07-02-2016)

Inkspiration Tattoo shop

47 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Marlies
Vandaag een geweldige mooie tattoo laten zetten bij Inkspiration. Geweldig om jou vol passie aan het werk te zien, een ware kunstenaar in de beste zin van het woord. Rob bedankt! (27-01-2016)

Tattoo Line

83 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Ebe
Ik ben er wel tevreden over ,maar na ongeveer drie jaar is hij wel onduidelijk geworden . Ebe de Vries (29-01-2016)

Knuckledusters and Pony's

63 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anja
Echt top geworden boven verwachting thanks Matt en wordt alleen maar mooier (06-11-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer