Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

837 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

105 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Angela
Eindelijk was het dan zover, mijn eerste en meteen tweede tattoo. Ze zijn heel erg mooi geworden. Lars dank je wel! Angela (19-10-2014)

Tattoo Bart

41 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Janna
Ik heb een tattoo laten zetten bij bart en dat is me goed bevallen , het eind resultaat is geweldig geworden ben er dan ook ontzettend blij mee. Het mooiste is dat hij ook ontzettend fijn werk voor je kan doen. Het fijnste aan bart vind ik dat hij je precies zegt wat kan en wat je beter niet kan doen of anders zodat het met de jaren er nog steeds mooi uit ziet. De... (18-10-2014)

Toon Town Tattoo

72 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Anoniem
Gisteravond tatoage laten zetten, ben er super blij Mee! Is nog mooier dan ik in in hoofd had. Bedankt Dep (29-10-2014)

Tattoo For Life

77 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Melvyn
Aantal maanden geleden bij Tattoo For Life geweest. Erg vriendelijke mensen! Ze luisteren goed naar wat je eigen ideeën zijn en geven daarbij tips. Ook nemen ze de tijd om rustig je tattoo te zetten, ipv snel afmaken voordat de volgende klant komt. Zeer tevreden over het eindresultaat. Hoor vaak dat rechte lijnen zetten erg moeilijk is, maar ze zijn erg strak gezet!... (21-10-2014)

Snake Fish Tattoo and Arts

30 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Anoniem
Vandaag tattoo laten zetten bij head office tattoo in nieuwegein. Erg vriendelijke man die een goed vertrouwen bij je opwekt . Tattoo is erg mooi en netjes gezet! Ben der ook erg blij mee! Voor een mooie prijs en zeker aan te raden, ik kom zeker terug! (27-09-2014)

2Tone Tat2, Tattoo & Piercing - Lelystad

22 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Willem-jan
Ik ben zeer tevreden over wilko over hoe hij mijn tattoo heeft gezet hij was zeer vriendelijk legde alles heel goed en duidelijk uit ik was aan het begin best zeneuwachtig ma hij sted je op je gemak echt een top man ik zou zeker mensen aan raden om hier heen te gaan (02-10-2014)

Tattoo Line

54 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Anoniem
Vandaag mijn 2e tattoo bij Niels laten zetten en heel erg tevreden! Super mooi gezet en heel erg blij mee! Ga er zeker weer heen. Raad het iedereen aan. (30-09-2014)

De Graaf Tattoo and Design

17 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Michelle
Ik wilde graag een tattoo met de namen van mijn dochters. Via een collega kwam ik in contact met Wilko. Hij zou een ontwerp maken en het naar mij mailen. Toen ik het ontwerp zag, werd ik meteen enthousiast. Ik kon al snel terecht en werd al een beetje zenuwachtig. Maar toen ik daar eenmaal was, waren de zenuwen al snel weg. Wilko stelde me op mijn gemak door lekker... (22-07-2014)

42 Tattoo

34 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Anoniem
Vorige week een tattoo laten zetten bij Ellen. Ik heb lang getwijfeld over het lettertype, maar samen zijn we eruit gekomen en het was een goede keuze, ik ben er heel erg blij mee! Dank je wel Ellen. (13-10-2014)

Inkspiration Tattoo shop

19 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Mario
30-10-2014. Ik heb een cover-up laten doen bij inkspiration. Een cover-up is van een oude tattoo een geheel nieuw ontwerp eroverheen te maken. Best moeilijk, want niet iedere tattooshop doen dit. Slects een enkeling durft dit aan . Inkspiration heeft duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn. Vriendelijke mensen , ze hebben een luisterend oor en zijn gastvrij.... (31-10-2014)

Dragonfish Tattoo's

21 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Sandra
Met de 1ste tattoo die Gaby gezet heeft was ik zeer tevreden dus ging ik uiteraard voor de 2de ook naar Gaby. Zullen zeker nog meerdere bezoekjes komen van mij... Heel blij met deze tattooshop! (31-08-2014)

The Tattooist

73 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Margot
In het voorjaar heb ik een nieuwe Tattoo laten zetten op mn schouder. Gezet door Frank, wat een oog voor detail! Geweldig! Ik had al een Tattoo onderaan mn buik, die was een beetje vaag geworden. Vervolgens heeft Bart deze opnieuw gezet, ook een heel mooi resultaat, als nieuw :). Ik laat nooit meer ergens anders een Tattoo zetten, de volgende mogen zij met een gerust... (29-08-2014)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer