Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

839 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

106 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
P.S.
Twee jaar geleden ontmoette ik Lars maar had op dat moment wel een tattoo-wens maar wist niet goed wat. Uiteindelijk had ik een idee en heb dit naar hem toegestuurd. Vervolgens kreeg ik een schets van mijn toekomstige tattoo waar ik erg enthousiast van werd. De afspraak stond en heb het T-shirt voor de kleur meegenomen zodat de kleuren goed overeen zouden komen.Het... (05-11-2014)

Tattoo Bart

47 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Jan
Zeker een aanrader! gouwe gozer! altijd in voor een dolletje. en verstaat zijn vak als artist!!!! ik ben dan ook zeer tevreden over mijn free style trybel sleeve! volgende stap Japanse draak. natuurlijk ook een sleeve. met een deel free style. ga je voor kwaliteit en goede zorg en goeie afspraken enz enz. ga dan zeker naar tattoo bart diekema see you soon tattoo... (15-11-2014)

Toon Town Tattoo

72 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Anoniem
Gisteravond tatoage laten zetten, ben er super blij Mee! Is nog mooier dan ik in in hoofd had. Bedankt Dep (29-10-2014)

Tattoo For Life

80 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Marike
Na jaren van dubben, zal ik niet zal ik wel....;-) heb ik mijn bovenarm/ schouder tattoo laten zetten bij Tattoo For Live! Helemaal geweldig, niet alleen erg blij met het resultaat maar Robbert is een enorme leuke man, vol met rust en warmte en laat je heel veilig voelen.Wat ik zo geweldig vind aan deze kunstenaar, want dat is ie, hij laat je tattoo tot leven komen... (21-11-2014)

Snake Fish Tattoo and Arts

30 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Anoniem
Vandaag tattoo laten zetten bij head office tattoo in nieuwegein. Erg vriendelijke man die een goed vertrouwen bij je opwekt . Tattoo is erg mooi en netjes gezet! Ben der ook erg blij mee! Voor een mooie prijs en zeker aan te raden, ik kom zeker terug! (27-09-2014)

Tattoo Line

65 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Anne
Op 12-11-2014 heb ik mijn Maori tattoo laten zetten bij Niels! Niels is echt een super aardige man die je enorm op je gemak stelt. Hij neemt de tijd voor je tattoo en dat is dan ook te zien in het eind resultaat . De hygeëne is heel goed alles super schoon en netjes!! Ik kan iedereen aanraden om naar Tattoo line in Donkerbroek te gaan, de volgende tattoo mag Niels... (23-11-2014)

42 Tattoo

35 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Anne
Ik kom net weg bij Ellen. Ik wou graag een tattoeage en ik had een foto wrvan. Ellen heeft samen met mij gekeken hoe diezelfde tattoo bij mij het beste stond. Ik ben super blij met het resultaat en dat ik de keuze heb gemaakt om hem door Ellen te laten zetten.! Ze werkt professioneel en stelt je goed op je gemak! Kortom: ik beveel Ellen zeker aan! (07-11-2014)

Inkspiration Tattoo shop

20 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Nathalie
Vandaag terug geweest voor een tweede tattoo bij inkspiration, en ik vond hem na de schets meteen al prachtig, precies wat ik me had voor gesteld en ik kon niet wachten tot ik hem eindellijk op mijn onderarm had. Prachtig werk ben voor de tweede keer super blij. Inkspiration zou ik iederreen willen aanraden. Deze mensen zijn zeer serieus in hun werk dat is wat ik waardeer,... (21-11-2014)

The Tattooist

73 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Margot
In het voorjaar heb ik een nieuwe Tattoo laten zetten op mn schouder. Gezet door Frank, wat een oog voor detail! Geweldig! Ik had al een Tattoo onderaan mn buik, die was een beetje vaag geworden. Vervolgens heeft Bart deze opnieuw gezet, ook een heel mooi resultaat, als nieuw :). Ik laat nooit meer ergens anders een Tattoo zetten, de volgende mogen zij met een gerust... (29-08-2014)

2Tone Tat2, Tattoo & Piercing - Lelystad

23 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Soraya
Mijn tattoo is gezet door Wilko en ik ben er ONGELOOFLIJK blij mee!!!! Hij heeft het ontzettend goed gedaan en ik ben er tot de dag van vandaag nog tevreden mee en dat zal ik ook altijd blijven, er zit een verhaal achter en toen ik dat vertelde ging het alleen maar beter! Het deed helemaal niet pijn gelukkig, DANKJEWEL !!!! (13-11-2014)

Knuckledusters and Pony's

46 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Peter
Wij zijn zeer tevreden over deze tattooshop. De sfeer is gezellig en ontspannen. We kwamen met een idee voor een tattoo voor ons samen en daar werd goed op gereageerd. Ze namen er goed de tijd voor en kwamen met zeer originele ontwerpen. Het eindresultaat was echt vakwerk!!!! We komen zeker terug voor de volgende tattoo's. Groeten Iona en Peter (09-11-2014)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer