Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

835 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

101 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Carola
Lars bedankt voor je vakkundigheid en gastvrijheid. Ben erg tevreden over mijn eerste tatoeage. Groeten Carola (19-08-2014)

Toon Town Tattoo

63 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Arjan
Super! ben zeer tevreden! nog 1 kleine sessie en dan is mijn rug gevuld,ben zeer tevreden met het resultaat van Deb's eigen ontwerpen.daarna kan mijn arm en linkerborst worden gedaan kortom nog heel wat uurtjes spenderen in de bij Toon Town Tattoo! (24-08-2014)

Tattoo Bart

39 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Anoniem
Begin dit jaar mijn eerste tattoo laten zetten. Voor mijn tweede ga ik zeker weer naar bart toe! (03-05-2014)

De Graaf Tattoo and Design

17 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Michelle
Ik wilde graag een tattoo met de namen van mijn dochters. Via een collega kwam ik in contact met Wilko. Hij zou een ontwerp maken en het naar mij mailen. Toen ik het ontwerp zag, werd ik meteen enthousiast. Ik kon al snel terecht en werd al een beetje zenuwachtig. Maar toen ik daar eenmaal was, waren de zenuwen al snel weg. Wilko stelde me op mijn gemak door lekker... (22-07-2014)

Snake Fish Tattoo and Arts

29 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Jindra
Mijn eerste tattoo heb ik hier laten zetten. En ik ben er echt heel blij mee! Leon luistert heel goed naar wat je wil en hij heeft ook de tijd genomen om het ontwerp volledig naar mijn wensen te maken. Mijn tattoo is precies geworden zoals ik wilde en het was ook nog eens heel gezellig! (12-08-2014)

Tattoo For Life

68 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Jacques
Afgelopen woensdag mijn eerste tattoo laten zetten door Tattoo for Life. Mijn tattoo "The End of the Trail " komt uit de Indianen cultuur en is daarom niet zo gangbaar. Toch heeft Robbert er iets moois van gemaakt. Zijn professionaliteit en creativiteit hebben me heel erg geholpen. Ze zijn heel klantvriendelijk en werken zeer hygienisch. De shop heeft een vriendelijke... (23-08-2014)

Tattoo Line

48 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Kim
Heel erg hygiënisch en super klantvriendelijk! Ik kom zeker weer terug! (18-08-2014)

42 Tattoo

33 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ype
11 dagen geleden tatoo gezet bij Ellen. Ellen is duidelijk in haar werk en ze heeft alles onder controle. Het is prettig om bij haar je tatoo te zetten. Ik ben erg tevreden en zal haar altijd aanbevelen. Ook haar website is leuk. (26-07-2014)

KokoLoko Tattoo & Piercing

29 reviews
Vriesestraat 166 3311NS DordrechtZuid-Holland
Martin
Eindelijk staat mijn tatoo erop, na een rondje door de stad te hebben gelopen om bij andere shops te proberen. Kon nog de zelfde dag bij koko loko erop worden gezet. Was erg op mijn gemak in deze tatoo shop, na het wachten van het ontwerp stond ik een uur later weer buiten. Je word erg leuk geholpen en je krijg ook wat te drinken aan geboden. (13-05-2014)

Amore Tattoo Art

26 reviews
Bessengaard 55 3206AG SpijkenisseZuid-Holland
Michelle
Helemaal blij met me spiegel met heks kan niet wachten op me volgende ... nu zit me vriend in de stoel gezelligggg (16-08-2014)

The Tattooist

73 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Margot
In het voorjaar heb ik een nieuwe Tattoo laten zetten op mn schouder. Gezet door Frank, wat een oog voor detail! Geweldig! Ik had al een Tattoo onderaan mn buik, die was een beetje vaag geworden. Vervolgens heeft Bart deze opnieuw gezet, ook een heel mooi resultaat, als nieuw :). Ik laat nooit meer ergens anders een Tattoo zetten, de volgende mogen zij met een gerust... (29-08-2014)

Dragonfish Tattoo's

20 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Claudia
Een aantal weken geleden een tattoo laten zetten bij Gaby en vandaag nog even teruggeweest om hem te laten bijwerken omdat de inkt niet overal goed had gepakt, wat soms kan gebeuren. Allebei de keren dik tevreden, de sfeer is persoonlijk en gezellig en de hygiene en nazorg zijn ook prima in orde. Ik kom hier zeker terug voor een volgende tattoo. (28-08-2014)

Skullture Tattoo

24 reviews
Fransenstraat 14 3131CC VlaardingenZuid-Holland
Sacha
Het werk zelf, ken ik al een tijd! Maar nu zelf mijn tattoo een opknapbeurt gegeven! En ik ben super blij met het resultaat! Thnx Jill! En het belangrijkste, ze luisteren echt naar je! en ze zijn echt goed! :-D Als je kwaliteit wil.. dan moet je naar Skullture (24-05-2014)

Knuckledusters and Pony's

33 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anoniem
Onwijs relaxte tattooshop met creative minded artiesten die weten wat ze doen en waar ze het over hebben. Vertrouwen vanaf moment één en dat groeit alleen maar. Menno heeft mijn tattoo gezet op een vakkundige wijze. Als iemand weet wat-ie doet... Dan is hij het! Wauw! Het resultaat mag er absoluut wezen!! Nog mooier dan ik in gedachten had. Daarnaast is de sfeer... (28-08-2014)

Inkspiration Tattoo shop

15 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Richard
3 weken geleden zijn mijn vrouw en ik, o.a. door de positieve recensies op deze site, bij deze tattooshop beland. Ik wilde een tekst op mijn onderarm, mijn vrouw een tatoeage op de voet. Na onze wensen met Rob te hebben besproken konden we diezelfde week al terecht. Voor mij prima en zo gezegd, zo gedaan. De tekst kwam er mooi en strak op te staan. Aangezien een tatoeage... (19-08-2014)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer