Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

764 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

134 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bob
Lars is een vakman pur sang! Naast het feit dat hij mijn tattoo vakkundig heeft gezet is Lars ook nog eens een fijne kerel. (29-12-2015)

Acid Tattoo

42 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Frank
Wat is leuker dan een mooi kunstwerk altijd bij je te hebben? Ik was op zoek naar een originele tattoo die aansloot bij de thema’s die ik in mijn eigen beeldhouwwerken gebruik. Na overleg met Thomas en het aanleveren van wat impressies/ideeën toog ik enkele weken later naar Alkmaar om het ontwerp te bekijken. Best wel spannend, want ik vind het niet leuk om een... (17-04-2016)

Sailors and Crooks

18 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Lisan
Vanaf het moment dat je de shop binnen komt tot dat je de shop verlaat voel je je thuis. Het is erg gemoederlijk allemaal. Goeie duidelijke uitleg. Ik ben zelf erg nieuwsgierig over alles wat er in het proces gebeurd, stelde menig vraag ma kreeg overal antwoord op. Onder het tattoeren werd vaak gevraagd of het allemaal goed ging. Zo niet dat stoppen ze even. Ode... (10-03-2016)

Tattoo For Life

125 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Dianda
Drie weken geleden langs geweest om mijn tattoo te bespreken. gisteren was het dan zover vond het toch wel een beetje spannend wat helemaal niet nodig was. alles is perfect verlopen van het uitzoeken van het lettertype tot het zetten van de tattoo. het zetten verliep rustig en de pijn viel 100% mee het is eerder een beetje irritant.ik vond het uiteindelijk een geweldige... (30-04-2016)

Tattoo Phoenix

24 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Brechje
Ik had een aantal jaren geleden al een kleine tattoo laten zetten op mijn pols. Ik was toen op zoek naar een studio waar het niet zo massaal en onpersoonlijk is. Ik kwam uit bij Wilbert. Hij heeft me toen goed geholpen en een mooie, kleine tattoo op mijn pols gezet. Nu was het tijd voor wat groters. Ik ben niet eens op zoek geweest naar iemand anders, maar meteen met... (15-01-2016)

Lucky Cat Tattoo

79 reviews
Vughterstraat 171 5211GB Den BoschNoord-Brabant
Marina
Prettige shop, licht en gezellig, en op een mooie en goed bereikbare locatie. Ik was best wel zenuwachtig (eerste keer) maar Marlise en Andries zorgen voor een ontspannen sfeer met een lekker bakkie koffie. Mijn wensen en ideeën zijn uitstekend omgezet in een mooie tattoo, en de nazorg is ook prima. Ik ben er hartstikke blij mee! (01-05-2016)

Dragonfish Tattoo's

57 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Nino
Afgelopen vrijdag heeft Gaby bij mij een enkel tattoo gezet. In een woord "geweldig". Toch even wat steekwoorden bij "geweldig": - Vriendelijk - Professioneel - Hygiënisch - geen haastwerk Voor mijn volgde tattoo weet ik waar ik naar toe moet. (06-04-2016)

Toon Town Tattoo

99 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Simone
Nooit meer ergens naartoe voor een tattoo! Na twee slechte ervaringen met blow outs, bij Dep terecht gekomen. En dolgelukkig met haar creativiteit en techniek! De cover up is prachtig geworden. Leuke shop, leuke meid en relaxte sfeer. Een échte aanrader! (02-04-2016)

Inkspiration Tattoo shop

53 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Yvon
Afgelopen Zaterdag ben ik bij Inkspiration geweest voor mijn eerste Tattoo, ik was al eerder daar geweest om mijn idee voor te leggen, voor een 'kleine" Tattoo, !! Mijn verhaal gedaan over het hoe en waarom,en meteen kreeg ik advies en raad om het niet te klein te houden,(ook i.v.m. de details) al was het met een verfrommelde roos op een stuk papier, ik begreep... (14-04-2016)

42 Tattoo

53 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Eva
Hier meld zich een blije klant. Via een email mijn eerste afspraak ingepland. Alle nodige informatie doorgenomen. Ellen is erg vriendelijk, rustig en netjes. Zij vindt het belangrijk dat de klant zich op gemak voelt en neemt hier de nodige tijd voor! Ik ben super tevreden met mijn tattoo! Ellen heeft volledig begrepen wat voor een soort tattoo ik wilde hebben. Zeker... (23-04-2016)

Amstelveen Ink

27 reviews
Amsterdamseweg 174 1182HK AmstelveenNoord-Holland
Liesbeth
Vandaag samen met mijn vriendin Danielle onze tattoo laten zetten. Mark heeft ons super geholpen, was erg gezellig en hij is zeer proffesioneel. Heel erg bedankt Mark en tot een volgende keer! (20-04-2016)

Tattoo Line

83 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Ebe
Ik ben er wel tevreden over ,maar na ongeveer drie jaar is hij wel onduidelijk geworden . Ebe de Vries (29-01-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer