Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1007 tattoo shops in Nederland gevonden

Acid Tattoo

51 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Mex
Na 3 dagen & in totaal 13 uur... Ben ik niet alleen een fantastisch ervaring rijker, maar heb ik ook een meesterlijke tattoo op mijn lijf. De kwaliteit,gezelligheid en de rust heeft een zeer positieve uitwerking in het hele plaatje van de shop. Thank you acid tattoo. (26-11-2016)

Tattoo For Life

138 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Coco
Ik schrijf deze review als spontane klant die een Industrial piercing wilde. Ik kon binnenkomen met elke vraag die ik had, en zelfs zonder afspraak hadden ze even tijd voor me om de piercing te laten zetten. De enorm aardige vrouw Eva, nam de goed de tijd om alles te checken en besprak elke stap die zij nam om die piercing in mijn oor te krijgen. Al was mijn oor... (22-12-2016)

Sailors and Crooks

30 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Rico
Vanaf het begin ben ik al klant bij Sailors and Crooks en zou ook nooit meer naar een andere tattoo shop gaan. Er wordt echt met je mee gedacht over wat wel en wat beter niet kan. Altijd eerlijk en oprecht. De sfeer is altijd goed en het resultaat is tot nu toe altijd weer boven mijm eigen verwachting. (10-02-2017)

Da Linci Art Tattoo

49 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Paul
Linda heeft op mijn pols een kleine tatto gezet ter ere van mijn overleden echtgenoot. Het is mijn eerste tattoo. Linda neemt er echt de tijd voor, verteld wat er gaat gebeuren. Mijn idee heeft ze leuk uitgewerkt precies zoals ik het wilde. Mijn eerste tattoo is door Linda een plezierige ervaring geworden. (18-02-2017)

Dragonfish Tattoo's

67 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Michelle
Vandaag mijn eerste tattoo laten zetten bij Gaby. Ze werkt fantastisch! Gaat hygiënisch te werk, weet wat ze doet en denkt met je mee. Ben er zo blij mee dat ik gelijk een tweede tattoo door haar heb laten zetten! (02-02-2017)

Inkspiration Tattoo shop

77 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Arno
Heb voor het uitkiezen van een tattoo zaak meerdere tattooshops bezocht. Bij inkspiration spraak mij vooral aan om de ongedwongen sfeer en de exclusieve design. Ik had wat in mijn hoofd en de tattoo is precies zoals ik gehoopt had. Voor mijn volgende tattoo ga ik zeker weer terug. (20-02-2017)

Knuckledusters and Pony's

103 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Heidi
Dank je wel Matthew. Ben super blij met mijn tattoo. Zeker nu hij helemaal af is. Tot de volgende keer. (17-02-2017)

Jolly Rogerz

71 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Dick
E-mailtje geplaatst, direct teruggebeld door Pascal gezegd wat ik wilde [tekst op onderarm] goed uitgelegd en wat het zou kosten , afspraak gemaakt en naar de zaak gegaan ,zeer vriendelijk en relext ontvangen uitgebreid doornomen hoe de tekst moest komen te staan en toen perfect op de arm gezet met prachtig resultaat, goede uitleg over nazorg en cremes meegekregen... (17-02-2017)

Lucky Cat Tattoo

83 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Anoniem
2,5 jaar geden heb ik bij LCT een grote tattoo op mijn zij laten zetten. Al gauw bleek dat deze te diep was neergezet. De lijnen werden direct vaag en lelijk. De eigenaresse heeft het bekeken en kwam tot de conclusie dat het aan mijn huid lag ("allergische reactie", zoals zij het noemde.) Volgens haar bestaat er niet zoiets als te diep tatoeëren. Het lag niet aan... (17-11-2016)

42 Tattoo

67 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Anoniem
Hele goede ervaring gehad, Heel aardige vrouw. Ze verteld alles heel erg duidelijk wat er gaat gebeuren en wat ze eigenlijk doet. Ze controleerd wanneer ze bijna klaar is met de tattoo of alles goed erop is gekomen. De uitleg met naverzorging is ook heel goed uitgelegd, Ik ga er zeker heen voor als ik nog een tattoo ga zetten :). (10-02-2017)

Tattoo Neet Made

33 reviews
Marktstraat 35 4921BE MadeNoord-Brabant
Damion
Super geholpen en super blij (31-12-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer