Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

834 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

126 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Julia
Bedankt Lars! Ik heb mijn eerste tattoo bij Lars of te wel Lake Tattoos laten zetten. Ik wist al wat ik wilde dit heb ik via de whatsapp uitgelegd en Lars is met mijn idee aan de slag gegaan. Heel fijn dat dit via de whatsapp kon want op en neer is voor mij best wel een stukje rijden. Ik had het uitgelegd en hij stelde een paar vragen zodat het echt mijn tattoo zou... (10-07-2015)

Tattoo For Life

113 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Zojuist mijn tattoo laten zetten bij Robbert en Eva. Al het contact van begin tot eind is heel vriendelijk en professioneel verlopen. Mooie tattoo shop en relaxte sfeer. Anderhalf uur gekletst met Robbert en Eva en met dit super eindresultaat, ik ben er helemaal blij mee en zou iedereen Tattoo for life aanraden voor het zetten van een mooie tattoo! (01-09-2015)

Dragonfish Tattoo's

44 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Vandaag om 21 Augustus heb ik mijn kleine tattoo laten zetten! Ik was al eerder geweest om te bespreken hoe en wat het beste was voor het ontwerp van mijn lijntattoo, en ik moet zeggen dat het zo natuurlijk aanvoelde, alsof wij elkaar al jaren kende. Alles werd duidelijk uitgelegd en geen vraag was te gek. Ook kreeg je folders mee, om zo alles wat besproken was nog... (21-08-2015)

2Tone Tattoo & Piercing - Lelystad

28 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Kim
Vandaag een tattoo laten zetten bij Wilko.. Een tekst rond om mijn arm die ik allang wilde maar niet echt vorm kon geven. Wilko heeft mij er bij geholpen, en ik ben er helemaal blij mee. Gezellige en aardige mensen en mooie tattoo's. Jeej . (26-08-2015)

Monika Tattoo & Piercing shop

31 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Cynthia
Ik heb al meerdere tattoo,s ,maar deze steeds bij een en dezelfde laten zetten behalve vandaag Vandaag ben ik geweest bij Monika Tatoo&Piercing shop super klantvriendelijk erg aardig met als resultaat een super mooie tattoo waar ik heel erg blij mee ben zeker voor herhaling vatbaar nogmaals bedankt voor alles groetjes Cynthia Blijleven (30-08-2015)

Toon Town Tattoo

88 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Anoniem
We hebben onze naam van onze zoon laten zetten door Dep. Ze heeft het super gedaan. Heel erg strak en met goed advies voor de nazorg. Het is een zaak waar je zo naar binnen kan lopen zonder dat je iets verplicht bent. Dep heeft ons super goed en snel geholpen. (30-08-2015)

Knuckledusters and Pony's

60 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Tim
24 augustus heb ik hier een "cover-up" laten zetten en ben super tevreden! Ik heb al meerdere shops bezocht maar dit is veruit de beste. Gezellige mensen die goed meedenken en uitvoeren wat je bedoelt . Matthew bedankt hij is echt vet geworden!! (03-09-2015)

Tattoo Line

77 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Mariella
Afgelopen week m'n 2e tattoo daar laten zetten. Super tevreden, erg leuk gesprek gehad! zou het zeker aanraden bij mensen om hier heen te gaan!! (01-07-2015)

Lucky Cat Tattoo

46 reviews
Vughterstraat 171 5211GB Den BoschNoord-Brabant
Priscilla
Een geweldig vriendelijke, rustige en creatieve vrouw. Marlise wist precies wat ik wilde en met de perfecte aronskelken qua vorm en kleur, heeft ze een super tattoo gezet. Samen met haar man vormt ze een gezellig en vriendelijk team. Ik voelde me er gelijk op mijn gemak. (29-08-2015)

Inkspiration Tattoo shop

39 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Jac
Hoi, j.l. dinsdag 25/08/15 heb ik 2 tattoos laten zetten en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Goed gedaan Rob ik kan jou bij iedereen aanbevelen, TOPPIE! Jac Pijnenburg (27-08-2015)

42 Tattoo

46 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Johan
42tattoo voor mijn tatoeage! Zoek je een fijne tattoo studio? Ga naar 42tattoo in Groningen. Ik ben super tevreden over mijn tattoo. Ellen tatoeëert heel zorgvuldig. Het is prettig dat ze werkt in een rustige studio en me helemaal op mijn gemak stelt. Dit -en het zien van door haar gezette tattoos- maakt dat ik alle vertrouwen heb in 42tattoo. En terecht. Intake,... (04-07-2015)

Jolly Rogerz

44 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Erwin
Pascal is een topper. Verleden week geweest voor het eerst bij Pascal, absoluut geen spijt. Mooie tatoeage met de naam van me zoon op me arm. (mike). En reken er maar op, ga zeker weer terug voor een mooie ooievaar. Pascal bedankt, tot de volgende keer. Gr erwin (28-08-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer