Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1009 tattoo shops in Nederland gevonden

Acid Tattoo

48 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Elise
Gisteren een tatoeage laten zetten door Joe & Thomas. Een leuke samenwerking met als gevolgd een prachtig resultaat. Ben er super blij mee. Als ik weer inspiratie krijg voor een nieuw tattoo, kom ik zeker terug! Thanx guys! (15-09-2016)

Tattoo For Life

131 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Als je de shop binnenkomt dan voel je je bij wijze van spreke gewoon thuis daar, het is super netjes, heel mooi, schoon en Eva en Robert zijn super aardig. Ik heb mijn septum laten zetten bij Eva, en de piercing zit echt perfect. Ik kom zeker terug :) (03-08-2016)

Sailors and Crooks

25 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Gijs
Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt om me hier te laten tatoeëren. Gerrit denkt erg goed mee met het ontwerp en geeft goede tips over wat wel en wat niet te doen. Sailors and Crooks straalt perfect uit dat ze alles puur voor de klant doen. De wachtrij die ze hebben is er niet voor niks, die is er mede omdat ze ruim de tijd voor de klant nemen. Dus eventjes... (06-09-2016)

Inkspiration Tattoo shop

68 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Shirley
Spontaan langs gegaan omdat onze afspraak elders niet doorging en we toch graag onze tattoo wilde. De foto die wij hadden heeft Rob persoonlijker gemaakt voor ons. En omdat er meegedacht werd is er ook nog een datum bijgekomen. Er hangt een ongedwongen sfeer en het plaatsen van de tattoo ging ook heel relaxed. We komen zeker nog terug hier! Groeten van de meiden uit... (16-09-2016)

Tattoo Phoenix

29 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Brigitta
Ook mijn ervaring bij tattoo Phoenix is positief te noemen. Ik heb meerdere tattoos in het verleden laten zetten bij Wilbert. En ja ik wilde er nog 1bij hebben,dus Wilbert en ik gingen aan de slag om samen een mooie tekening te maken helemaal naar mijn wens.Wilbert heeft de tekening toen helemaal uitgewerkt ,de praattekening was klaar.Het was precies wat ik wilde,eenpanterkopje... (13-09-2016)

Da Linci Art Tattoo

41 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Tanja
Tanja Ik heb door Linda een schitterend ontwerp laten plaatsen op mij voet. Het gene wat ik wilde hebben heeft Linda haar idee en ervaring over uit laten gaan en kwam met een voorbeeld waar ik meteen helemaal weg van was. Wat ik wilde hebben was een veer die overgaat in vlinders welke lijken op te stijgen vanaf mijn wreef. Linda is een gezellige en relaxte vrouw... (15-09-2016)

Dragonfish Tattoo's

63 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Michel
Via vrienden ben ik in contact gekomen met Gaby van Dragonfish tattoo's in eerste instantie wist ik niet wat ik moest denken over een tattoo die gezet werd bij iemand thuis in plaats van in een shop. Na de website bekeken te hebben en kennis te hebben gemaakt was het ijs snel gebroken en is vandaag een super mooie tattoo gezet. Vanaf nu zal ik ook iedereen aanbevelen... (27-09-2016)

Lucky Cat Tattoo

81 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Anoniem
Bij Lucky Cat tattoo ben ik geholpen door Marlise. Marlise is dé persoon voor strakke en dunne lijntjes, het fijne werk. De shop geeft een open en frisse uitstraling, niet zo'n donker hol zoals je vaak ook tegen komt waardoor de drempel om binnen te stappen heel laag is. Deze eerste indruk wordt goed doorgezet door Marlise in haar manier van omgang met haar klanten.... (18-06-2016)

Lake Tattoo Studio

134 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bob
Lars is een vakman pur sang! Naast het feit dat hij mijn tattoo vakkundig heeft gezet is Lars ook nog eens een fijne kerel. (29-12-2015)

Jolly Rogerz

66 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Ilonka
Vorige week mijn allereerste tattoo laten zetten door Pascal. Ben er enorm blij mee! Pascal stelt je heel erg op je gemak en neemt echt de tijd. Creativiteit en passie spatten er vanaf! Zou hier zeker terugkomen voor een eventuele tweede! (15-09-2016)

Tattoo Neet Made

29 reviews
Marktstraat 35 4921BE MadeNoord-Brabant
Marian
Ik ben geen jonge blom meer en altijd al een tattoo willen hebben. Een hele nette laten zetten op vakantie in Engeland. Rustig aan toch? En ik was er echt tevreden mee. Op mijn onderarm laten zetten. Toen viel mijn oog op 3D vlinder tattoos. Bleef er maar naar kijken. Zou ik durven? Een opvallende kleur ook? Ben naar Neet tattoo in Made gegaan en René alias Neetje... (31-08-2016)

Toon Town Tattoo

101 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Nico
Ja hoor het was zover! Mijn tattoo staat! Het heeft even geduurd voor ik zover was maar Dep heeft prachtig werk geleverd! Trots ,mooi en te gek lieve Deb. Nico (13-06-2016)

Knuckledusters and Pony's

78 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Jasmine
Vandaag heb mijn huidige tattoo laten bijwerken bij en ik had geen betere tattooshop kunnen kiezen. Er hangt een relaxte sfeer en er wordt veel gelachen :) Na het bijwerken werd een duidelijke uitleg gegeven over de naverzorging . Het resultaat is echt super en mijn tattoo ziet er zelfs beter uit dan toen die net gezet was! Roel onwijs bedankt ! (22-09-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer