Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

834 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

124 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Richard
Net zoals vorige keer dik tevreden. De extra kilometers waard! Lars wederom bedankt en tot over een paar weken! (26-06-2015)

Tattoo For Life

105 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Ik had laatst mijn allereerste tattoo laten zetten. Ook al was ik heel zenuwachtig, zette Robbert en Eva me op mijn gemak en was het een heel vriendelijke sfeer. Verder was alles schoon en mooi en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Ik kom zeker terug voor de volgende. (28-06-2015)

Tattoo Bart

47 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Jan
Zeker een aanrader! gouwe gozer! altijd in voor een dolletje. en verstaat zijn vak als artist!!!! ik ben dan ook zeer tevreden over mijn free style trybel sleeve! volgende stap Japanse draak. natuurlijk ook een sleeve. met een deel free style. ga je voor kwaliteit en goede zorg en goeie afspraken enz enz. ga dan zeker naar tattoo bart diekema see you soon tattoo... (15-11-2014)

2Tone Tattoo & Piercing - Lelystad

26 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Randy
Tijdje terug mijn tattoo laten zetten door Wilko. Van tevoren met hem besproken wat ik wilde en verder hem de vrije hand gelaten. Moesten uiteindelijk twee sessies worden. Bij de eerste sessie liet Wilko mij zijn schets zien. Boven verwachting!! Kan niet anders zeggen. Na de 2e sessie was hij helemaal klaar en ben er nog steeds super blij mee en trots op. Verder... (23-06-2015)

Dragonfish Tattoo's

41 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Ik ben erg tevreden over mijn tattoo en hoe ze te werk gaat. Bij thuis komst goed bekeken en vind dat nog wat kleine aanpassingen gedaan moet worden. Dat gaat ze de volgende keer bijwerken.. Dus geen garantie tot de deur werk .. Echt super gewoon Een aanrader :-) (30-06-2015)

Monika Tattoo & Piercing shop

27 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Anoniem
Ik heb zo'n drie weken geleden een nektattoo laten zetten. Speciaal voor mijn familie. Ik had gelijk een klik met Monica. Ze is zeer duidelijk en echt heerlijk eerlijk. Ondanks dat mijn huid in mijn nek zeer dun was, is het haar toch gelukt om een zeer mooie tattoo neer te zetten. Ze is echt duidelijk over de hygiene en nazorg, en geeft hier ook een a4 over mee. (14-05-2015)

Toon Town Tattoo

85 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Arjan
Dep van Toon Town Tattoo blijft voor mij de beste! super strakke lijnen,mooie ontwerpen en super creatief en bovenal een schat! (27-06-2015)

Tattoo Line

76 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Hielke
Altyd goed humeur en hij zet voortreffelijke tattoos (01-07-2015)

Knuckledusters and Pony's

57 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Nico
November 2014 mijn eerste tattoo door Matthew laten zetten. Erg tevreden en vorige week een start gemaakt met mijn 2e Tattoo. Nu door Menno. Vandaag afgemaakt en naar volle tevredenheid. Basis van de Tattoo samen gelegd en Menno heeft deze super mooi verder uitgewerkt. TOP Menno bedankt voor het mooi resultaat. (02-04-2015)

Magic Tattoo Studio

31 reviews
Voorstraat 72 3512AS UtrechtUtrecht
Erik
Nu drie tattooes laten zetten by Magic, allemaal door Remco. Ze zijn goed gezet en met de ontwerpen ben ik ook erg tevreden. Eerste keer was spanned, maar het ontwerp was nog gaver dan ik had gedacht. De laatste was een idee waar ik al een tijdje mee liep en dat Remco ook erg aansprak. Hij heeft het toen uitgewerkt. Remco is erg flexibel en komt de afspraken altijd... (20-04-2015)

Inkspiration Tattoo shop

36 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Patrick
Ik ben gisteren dinsdag 16 juni 2015 bij Inkt Inspiration in Tegelen geweest voor mijn eerste serieuze tattoo en ik ben er super tevreden over. Rob, de ontwerper en tatooeerder heeft schitterend werk verricht en is heel creatief bezig geweest met mijn ontwerp waarvan ik in eerste instantie dacht, dat daar niet veel mogelijkheden en effecten mogelijk in waren maar... (17-06-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer