Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

835 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

132 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Thijs
Erg goede artiest. Dit was mijn eerste tattoo, daar hield Lars ook zeker rekening mee. Hij vertelde me dingen en legde het uit. Hij heeft me overigens ook erg gematst aangezien ik één misscommunicatie had (door mezelf). Dit hebben we snel en erg fijn op kunnen lossen. De tattoo is erg goed gezet, lijnen zijn perfect. Ook heeft Lars in overleg nog wat dingen aangepast... (29-11-2015)

Tattoo For Life

120 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Vincent
Ik maak een moeilijke periode in mijn leven door en mis mijn kinderen vooral. Ik wilde dus graag mijn kinderen dicht bij me hebben en heb zelf een tattoo getekend van de profielen van de gezichten van mijn dochter en zoon. Met deze tekening ben ik op Snizoo.nl gaan zoeken en gezien de goede recensies bij Tattoo for life terecht gekomen. Ik liep zonder afspraak binnen... (26-11-2015)

Tattoo Phoenix

23 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Arie
Zeer tevreden met mijn tattoo echt een knap stukje werk. Tattoo Phoenix zeker bij iedereen aan te bevelen. hij weet precies waarmee hij bezig en weet wat hij doet. neemt ruim de tijd voor je . al met al geweldig goed ben zeer tevreden tot de volgende keer. (10-11-2015)

Dragonfish Tattoo's

45 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Dinsdag mijn eerste Tattoo laten zetten! was erg nerveus maar Gaby heb mij aardig rustig gehouden! super nettjes in de salon en goede klantvriendelijkheid! erg naar me zin gehad en zeker een top salon! ik kom er zeker weer terug! (06-11-2015)

Monika Tattoo & Piercing shop

32 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Debora
Ik heb al een aantal tatoeages laten zetten bij Monika en ben hier altijd erg tevreden en blij meegewerkt. Op een gegeven moment wilde ik iets groters en ben met een paar ideeën naar haar toe gegaan. Omdat de tekening te groot was voor mijn bovenarm heeft zij deze bijgewerkt en aangepast en het resultaat is geweldig! Begin volgend jaar wil ik de sleeve doortrekken... (07-10-2015)

Toon Town Tattoo

90 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Paola
Vandaag was het zover, mijn eerste enkelbandje laten zetten door Dep. Een eerbetoon aan mijn ouders, ben er heel blij mee. Dank je wel Dep voor het mooie resultaat. (31-10-2015)

Tattoo Line

78 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Hielke
Onlangs mijn eerste tattoo laten zetten. Was behoorlijk zenuwachtig maar door Niels snel gerust gesteld. Hij neemt hier echt de tijd voor. De sfeer is heel prettig. Niels is goed in zijn vak. Super Hygienisch en laat dit ook zien. Ben super blij met mijn tattoo en ik kan iedereen aanraden om hier een tattoo te laten zetten. (19-11-2015)

Magic Tattoo Studio

31 reviews
Voorstraat 72 3512AS UtrechtUtrecht
Erik
Nu drie tattooes laten zetten by Magic, allemaal door Remco. Ze zijn goed gezet en met de ontwerpen ben ik ook erg tevreden. Eerste keer was spanned, maar het ontwerp was nog gaver dan ik had gedacht. De laatste was een idee waar ik al een tijdje mee liep en dat Remco ook erg aansprak. Hij heeft het toen uitgewerkt. Remco is erg flexibel en komt de afspraken altijd... (20-04-2015)

Knuckledusters and Pony's

63 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anja
Echt top geworden boven verwachting thanks Matt en wordt alleen maar mooier (06-11-2015)

Da Linci Art Tattoo

25 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Larissa
Heeel tevreden over mijn tattoo! Ook super fijn ontvangen en geholpen. Iemand waarbij je je gelijk op je gemak voelt , zeker een aanrader! Anders als je van een tattooshop verwacht maar ik voelde mij serieus genomen , zag dat ze echt haar best deed om het plaatje af te krijgen! En het is te zien, echr heel blij over het eindresultaat en heel dankbaar om de manier... (27-11-2015)

Inkspiration Tattoo shop

43 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Mark
Mijn keuze werd geaccepteerd en er werd mee gedacht tot een goed resultaat, team bedank. Rob bedank voor het zetten van de tatto van mijn ouders. Danielle bedank! (13-11-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer