Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

836 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

98 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Annemarie
Afgelopen donderdag heb ik bij Lars een tattoo laten zetten op mijn voet. Ik was heel erg zenuwachtig, maar ik werd erg op mijn gemak gesteld. Ook werd er precies verteld wat er ging gebeuren. Alles werd erg nauwkeurig en steriel voorbereid en Lars denkt echt met je mee. Ik ben dan ook heel erg blij met het resultaat! Ik krijg ook veel positieve reacties van mensen... (28-07-2014)

De Graaf Tattoo and Design

17 reviews
Kamp 43 07 8225HS LelystadFlevoland
Michelle
Ik wilde graag een tattoo met de namen van mijn dochters. Via een collega kwam ik in contact met Wilko. Hij zou een ontwerp maken en het naar mij mailen. Toen ik het ontwerp zag, werd ik meteen enthousiast. Ik kon al snel terecht en werd al een beetje zenuwachtig. Maar toen ik daar eenmaal was, waren de zenuwen al snel weg. Wilko stelde me op mijn gemak door lekker... (22-07-2014)

Tattoo Bart

39 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Anoniem
Begin dit jaar mijn eerste tattoo laten zetten. Voor mijn tweede ga ik zeker weer naar bart toe! (03-05-2014)

Toon Town Tattoo

59 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Jurgen
2 weken terug mijn tattoo laten zetten bij Toon Town Tattoo door Dep. Wat een topwijf is dat zeg!! Helemaal tevreden over het eindresultaat en de ontwerpen die ze had gemaakt aan de hand van het voorbeeld dat ik gemaild had. Ze werkt netjes en rustig en perfect. Kan niets anders zeggen dan :HIER MOET JE NAARTOE VOOR JE TATTOO!! (15-07-2014)

Tattoo Line

47 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Joke
Ik ben bij Niels geweest voor mijn wenkbrauwen . Ervaren vakman. Die met passie zijn werk doet. (16-06-2014)

Tattoo For Life

66 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Pedro
Pedro: Vorige week een Maori Tattoo Laten zetten bij Tattoo For Life. De eerste keer gezellig ontvangen door Robbert en Eva . Tijdens deze eerste ontmoeting hebben we besproken wat ik voor Tattoo wilde. Robbert nam goed te tijd en luisterde erg goed naar wat het idee was en vulde aan met zijn professionele ervaring. Waarna hij een mooi ontwerp tekende, zo mooi dat... (22-07-2014)

Head Office Tattoo

28 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Sèbastiaan
Ik heb Léon leren kennen als een leuk man van mijn getrouwde nicht. Ik heb jaren lang met het idee rond gelopen voor een tatoeage maar door angst voor naalden durfde ik niet. Maar door gesprekken met Léon en zijn klanten heb ik uiteindelijk de stap genomen om naar Léon te gaan om de tattoo op mijn arm te laten zetten. Eerst heb ik een ontwerp aan Léon geven en... (13-07-2014)

42 Tattoo

33 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ype
11 dagen geleden tatoo gezet bij Ellen. Ellen is duidelijk in haar werk en ze heeft alles onder controle. Het is prettig om bij haar je tatoo te zetten. Ik ben erg tevreden en zal haar altijd aanbevelen. Ook haar website is leuk. (26-07-2014)

KokoLoko Tattoo & Piercing

29 reviews
Vriesestraat 166 3311NS DordrechtZuid-Holland
Martin
Eindelijk staat mijn tatoo erop, na een rondje door de stad te hebben gelopen om bij andere shops te proberen. Kon nog de zelfde dag bij koko loko erop worden gezet. Was erg op mijn gemak in deze tatoo shop, na het wachten van het ontwerp stond ik een uur later weer buiten. Je word erg leuk geholpen en je krijg ook wat te drinken aan geboden. (13-05-2014)

Dragonfish Tattoo's

18 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Net geweest met mijn dochter, netjes ontvangen. Goede, duidelijke uitleg en keurig werk geleverd. Weer een tevreden klanet erbij (16-07-2014)

Amore Tattoo Art

24 reviews
Bessengaard 55 3206AG SpijkenisseZuid-Holland
Wendy
Via mijn zusje bij Amore tattoo art gekomen, met mijn ontwerp waar ik nog niet helemaal zeker van was.. Ze pastte hem in 1x aan met alle ideeen die ik er over had, en gaf het ontwerp mee aan me, helemaal verliefd een afspraak gemaakt, en hem laten zetten! Mijn aller eerste tattoo en ze reageerde er heel goed op, hielp me er echt mee en gaf me heel wat tips, en bij... (09-07-2014)

Skullture Tattoo

24 reviews
Fransenstraat 14 3131CC VlaardingenZuid-Holland
Sacha
Het werk zelf, ken ik al een tijd! Maar nu zelf mijn tattoo een opknapbeurt gegeven! En ik ben super blij met het resultaat! Thnx Jill! En het belangrijkste, ze luisteren echt naar je! en ze zijn echt goed! :-D Als je kwaliteit wil.. dan moet je naar Skullture (24-05-2014)

The Tattooist

56 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Anoniem
Aantal maanden terug hier tattoo laten zetten op aanraden van een kennis. Voor 4 kleine lettertjes behoorlijk veel betaald. Bij laten werken zou geen probleem zijn. Heb witte plekken erin zitten dus ging terug. Kreeg ik te horen dat het na verloop van tijd wel goed zou komen. Volgens mij na een maand of 4 is het wel duidelijk of een tattoo goed gezet is of niet? Bekende... (28-05-2014)

Skinworks Body-Art

23 reviews
Korte Dijk 21A 2871CA SchoonhovenZuid-Holland
Anoniem
Na heel veel advies een mooie koi tattoo. ik wilde al jaren een tattoo maar kon het juiste plaatje niet vinden. maar bij Body-Art is dit geen probleem , ze bleven net zo lang tekenen zodat er een heel mooi ontwerp is uit gekomen. ik wilde een echte realistische koi , die ik verder nergens tegen ben gekomen bij andere shops. maar nu staat hij op mijn arm. een koi-freak... (17-11-2013)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer