Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1012 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

145 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Yorick
Geweldige ervaring bij deze tattoo zaak. Ik kwam ruim van tevoren met een idee over hoe ik mijn tattoo eruit wou laten zien. En ze gaven allebei ideeën en tips voor kleine verbeteringen. Uiteindelijk is het resultaat tot in de details goed gelukt (en ik begrijp dat de details die ik wou best lastig kunnen zijn) (20-06-2017)

Acid Tattoo

56 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Kevin
Dit plaatje is door Thomas gezet, had niet beter gekund. Chille sfeer in de shop, hele goeie uitleg over aftercare en zelfs een shirt achteraf gekregen, zeker een aanrader en ik ga hier dan ook nog vaker terug komen. (18-04-2017)

Knuckledusters and Pony's

133 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Rachel
Gisteren voor het eerst hier geweest en het word zeker niet de laatste. super leuke team samen moest 3 uurtjes zitten de tijd vloog voor bij, met mijn tattoo ben ik super blij ik werd getatoeëerd door matt hij is geweldig hij weet wat jij doet als hij je een advies geeft wat beter zou zijn neem zijn advies mijn tattoe is daar door 10 x mooier geworden dan hoe ik... (08-06-2017)

Da Linci Art Tattoo

57 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Anoniem
Ik ben bij Da Linci Art Tattoo in Zwijndrecht geweest en ik ben ontzettend tevreden over Linda en over het tatoeëren zelf. Linda heeft bij het intakegesprek gevraagd naar mijn wensen en heeft een tekening gemaakt. Na een aantal aanpassingen heeft Linda in drie sessies mijn tatoeage afgemaakt en het eindresultaat mag er zijn. Ook overlegt Linda elke keer als ze iets... (22-06-2017)

Dragonfish Tattoo's

69 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Bea
Vorige week heb ik bij Dragonfish Tattoo een tattoo laten zetten ter nagedachtenis aan mijn zoon. Gaby heeft een mooi ontwerp gemaakt precies volgens mijn wens. Ze heeft de tattoo mooi strak gezet. In eerste instantie had ik twijfels over de grootte van de tattoo. Gaby voelde dit aan en heeft het ontwerp kleiner gemaakt. Hier was ik wel helemaal tevreden mee. Mocht... (11-05-2017)

Inkspiration Tattoo shop

86 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Mieke
Ik heb een cover up laten doen door Rob over een voor mij dierbare tattoo die helaas niet heel mooi was gezet, Rob begreep wat ik bedoelde en wat ik ben ik blij met het resultaat, nog mooier als dat ik gehoopt had nu is deze dierbare tattoo prachtig en kan ik hem met trots dragen, er is een relaxte en fijne sfeer in de shop, en je voelt je al heel snel op je gemak... (30-05-2017)

Sailors and Crooks

30 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Rico
Vanaf het begin ben ik al klant bij Sailors and Crooks en zou ook nooit meer naar een andere tattoo shop gaan. Er wordt echt met je mee gedacht over wat wel en wat beter niet kan. Altijd eerlijk en oprecht. De sfeer is altijd goed en het resultaat is tot nu toe altijd weer boven mijm eigen verwachting. (10-02-2017)

42 Tattoo

68 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ellen
Vanmiddag mijn eerste tattoo laten zetten en deze is erg mooi geworden. Uitleg en advies was prima. Ellen neemt alle tijd voor je en laat weten wat er gaat gebeuren, ook de advisering hoe te handelen de eerste dagen tav de nazorg was uitstekend. Een aanrader. Ellen V. groningen (29-03-2017)

Jolly Rogerz

76 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Sarah
Mijn eerste sessie staat binnenkort gepland, dus over het eindresultaat kan ik nog niets zeggen, maar mijn moeder heeft haar tattoo daar al wel laten zetten. Pascal denkt echt goed mee met je idee en geeft je verschillende opties om uit te kiezen. Voor mijn tattoo heeft hij goed meegedacht over de compositie, positie van de tattoo en de tekst en hij luisterde erg goed... (16-06-2017)

Tattooshop Twente

63 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Jordan
Ik wou een tattoo op mijn onderbeen rondom. Eind vorig jaar geweest voor informatie, ik had hier in de shop gelijk een goed gevoel en kreeg goed uitleg. Gelijk een afspraak gemaakt en februari had ik de eerste sessie. Begin juni (ivm vakantie kon ik niet eerder) had ik mijn 2e sessie, dit gedeelte is freehand erop gezet Tattoo is zeer mooi geworden. Er word tijd voor... (09-06-2017)

Tattoo Neet Made

33 reviews
Marktstraat 35 4921BE MadeNoord-Brabant
Damion
Super geholpen en super blij (31-12-2016)

Lucky Cat Tattoo

85 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Jacqueline
Super gave tattoo laten zetten ....mijn eerste....lieve mensen wordt erg op je gemak gesteld ...erg strakke lijnen !!! Erg blij mee thanxxxx katrina (16-05-2017)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer