Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

841 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

107 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Bert
Heb bij Lars nu 3 tattoos laten zetten ben zeer tevreden zowel over Lars als over zijn werk. Je word in een ontspannen sfeer ontvangen met koffie en is ook gezellig. Ben zeer tevreden over zijn werk en wacht nu op nummer 4 hoop heel vlug. Heel mooi werk en geen haastwerk hij heeft alle tijd voor je. Dus voor mij nr 1.Bedankt Lars. (28-11-2014)

Tattoo Bart

47 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Jan
Zeker een aanrader! gouwe gozer! altijd in voor een dolletje. en verstaat zijn vak als artist!!!! ik ben dan ook zeer tevreden over mijn free style trybel sleeve! volgende stap Japanse draak. natuurlijk ook een sleeve. met een deel free style. ga je voor kwaliteit en goede zorg en goeie afspraken enz enz. ga dan zeker naar tattoo bart diekema see you soon tattoo... (15-11-2014)

Toon Town Tattoo

74 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Joop
Op 20 november 2014 een Tattoo laten zetten door Dep. Ik had een duidelijk idee wat ik wilde en moest alleen nog een geschikte shop vinden. Via Snizoo bij ToonTownTattoo terecht gekomen. Geen enkele ervaring, dus hoe weet ik of het goed is. Nou de volle agenda van Dep gaf me direct de indruk dat het wel goed zat. Met een ontwerp wat me erg aanstond is ze aan de slag... (02-12-2014)

Tattoo For Life

82 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Adriaan
Heb gisteren mijn eerste tattoo laten zetten bij Tattoo for Life. Het contact via de telefoon en WhatsApp en in de gezellige winkel 'huiskamer' verliep heel plezierig en relaxt. Er hangt een rustige en prettige sfeer en je voelt je al snel helemaal op je gemak. Robbert en Eva zijn twee aardige en prettige mensen die er samen iets moois van hebben gemaakt! Robbert... (14-12-2014)

Snake Fish Tattoo and Arts

30 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Anoniem
Vandaag tattoo laten zetten bij head office tattoo in nieuwegein. Erg vriendelijke man die een goed vertrouwen bij je opwekt . Tattoo is erg mooi en netjes gezet! Ben der ook erg blij mee! Voor een mooie prijs en zeker aan te raden, ik kom zeker terug! (27-09-2014)

Tattoo Line

67 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Sarina
Vanavond mijn eerste tattoo laten zetten. Niels stelt je er op je gemak, is vriendelijk, werkt netjes en neemt ook echt de tijd voor je! Ben er super blij mee! Zal zeker een tweede komen. (09-12-2014)

42 Tattoo

36 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Letitia
Afgelopen week heb ik mijn tattoo bij 42 Tattoo laten zetten. Het was mijn tweede tattoo, dus ik wist al een beetje hoe en wat. Toch werd me alles weer even opnieuw uitgelegd van te voren. Wat er precies zou gaan gebeuren. Van te voren ook al uitgebreid mail contact gehad met Ellen. Dit ging op een prettige, duidelijke manier. Ik wist gelijk waar ik aan toe was. Omdat... (05-12-2014)

Dragonfish Tattoo's

22 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Vandaag mijn allereerste tatoeage laten zetten. Spannend maar ik ben zeer tevreden! Ik vond vooral de persoonlijke aandacht erg fijn. Er werd met me meegedacht voor de meest geschikte plek voor mijn tatoeage en ik kreeg hele duidelijke uitleg over het plaatsen ervan. De studio is zeer hygiënisch en Gaby gaat heel vakkundig te werk. Wie weet komt er ooit nog een tweede... (02-12-2014)

The Tattooist

73 reviews
Broekhovenseweg 235A 5022CC TilburgNoord-Brabant
Margot
In het voorjaar heb ik een nieuwe Tattoo laten zetten op mn schouder. Gezet door Frank, wat een oog voor detail! Geweldig! Ik had al een Tattoo onderaan mn buik, die was een beetje vaag geworden. Vervolgens heeft Bart deze opnieuw gezet, ook een heel mooi resultaat, als nieuw :). Ik laat nooit meer ergens anders een Tattoo zetten, de volgende mogen zij met een gerust... (29-08-2014)

Knuckledusters and Pony's

47 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Richard
Drie weken geleden mijn eerste tattoo laten zetten. Vandaag even langs geweest voor controle en over 2 weken even laten bijwerken. Daarna maar eens na gaan denken hoe de volgende er uit gaat zien... Top! (04-12-2014)

Inkspiration Tattoo shop

22 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
N.
Enige tijd geleden mijn eerste tattoo bij laten zetten. Doordat het een tekst is hebben ze het meteen op het lichaam geschreven en vanuit daar overgetrokken. Het nadeel daarvan vond ik dat je indien de eerste tekening niet goed is je minder goed kan kijken hoe de 2e x eruit ziet doordat de stift er niet heel makkelijk vanaf te krijgen is. Aardig personeel en kijken... (07-12-2014)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer