Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1015 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

154 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Een hele fijne tattoo shop met nog fijnere mensen. Het contact Met Eva ivm maken van een afspraak liep goed. Heel vriendelijk en behulpzaam. Robbert heeft heel goed geluisterd naar mijn wensen en een hele mooie tekening gemaakt. Een kleine aanpassing op de dag van het zetten van de tattoo was ook geen enkel probleem. Tattoo is super mooi geworden. Robbert neemt echt... (24-01-2018)

Knuckledusters and Pony's

138 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anoniem
Mijn eerste tatoeage hier laten zetten. Erg tevreden met het eindresultaat. Danny heeft een klein meesterwerk met veel oog voor detail weten te zetten. Bedankt. (28-12-2017)

Da Linci Art Tattoo

66 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Anoniem
Vandaag 4/1/18 mijn allereerste tattoo laten zetten op m'n arm , ik ben super blij met het eindresultaat (04-01-2018)

Inkspiration Tattoo shop

102 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Anoniem
Ik kwam oorspronkelijk voor een cover-up van een oude tattoo, maar het is inmiddels een echt kunstwerk geworden, waarbij ook een verbinding is gemaakt met andere oudere tattoos. Rob is een echte vakman, hij geeft goed advies en maakt er een unieke tattoo van. Het herstel na het zetten was ook echt veel sneller dan bij vorige tattoos die ergens anders waren gezet. ... (29-12-2017)

Jolly Rogerz

88 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Anneke
Heb net mijn tweede tattoo laten zetten Mijn kids laten vereeuwigen Ben er erg blij mee ! (02-12-2017)

Tattooshop Twente

68 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Jan
Afgelopen zaterdag , mijn eerste tattoo laten zetten door Tobiaz. Deze kunstenaar heeft mn verwachting meer dan overtroffen, door van de pootafdruk van mn hond iets unieks en speciaals te maken. Kan iedereen aanraden hier je tattoo te laten zetten. (30-10-2017)

Tattoo Phoenix

42 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Marlies
Samen met mijn moeder heb ik in januari mijn eerste tatoeage laten zetten. Via kennissen kwam wij bij Wilbert terecht. In december ben ik samen met mijn moeder langs geweest om ons ontwerp te laten zien. We hadden allereerst een moeder-dochter symbool in gedachten. Wilbert ontving ons erg hartelijk. We kregen wat te drinken en begonnen wat te kletsen. Al snel voelde... (23-01-2018)

Sailors and Crooks

36 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Tamara
Een mooie halfsleeve laten zetten door Mark Overmaat, en wat ben ik er blij mee! Hij heeft echt verstand van zaken, en ik vertrouw hem volledig. Ik voel me prima op mijn gemak in de shop en bij de medewerkers, er hangt een hele fijne sfeer. (18-01-2018)

Private Tattoo Tilburg

212 reviews
Korhoenstraat 83 5022BG TilburgNoord-Brabant
Margriet
Ben heel vriendelijk te woord gestaan en hele goede uitleg en surgesties over de tattoo dir ik heb laten zetten. Hij werkt heel hygiënisch en snel met een hele goede resultaat. De ruimte waar hij werkt is heel schoon en netjes. Ook is hij heel geduldig. Een echte aanrader als je het mij vraagd. Heel erg bedankt voor een hele mooie en nette tattoo! Top! (01-08-2017)

Freak-ink-ool Tattoo Studio

15 reviews
Overikweg 7 5145PA WaalwijkNoord-Brabant
Nicole
Dit was voor mij mijn eerste echt grote tattoeage, en daarom dus ook best spannend. De afbeelding zelf was niet mogelijk om als zodanig te tatoeeren, dus JP heeft eerst een tekening gemaakt. Deze vond ik zo waanzinnig goed, dat ik meteen enthousiast was en zo snel mogelijk een afspraak wilde maken (zie foto). De afspraak werd dan ook snel gemaakt, ik kon 3 weken... (06-01-2018)

42 Tattoo

69 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
A.
Ellen was erg aardig en toegankelijk, ze dacht goed mee over de tattoo. Ik ben ontzettend tevreden over het eindresultaat, die precies de waterverfachtige kenmerken heeft die ik graag wilde! Verder was het fijn dat de tattoostudio aan huis zit en alles op afspraak gaat zodat er dus ook echt aandacht voor je is. (18-10-2017)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer