Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1009 tattoo shops in Nederland gevonden

Acid Tattoo

49 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Tom
Als inmiddels vaste klant van Joe, was deze keer niet mijn arm aan de beurt, maar nam hij ditmaal de tijd voor mijn kuit. Met als resultaat een prachtige nautilus. Het eindresultaat was ook dit keer weer te gek. Van de mooie details tot het diepe zwart, ik ben weer een kunstwerk rijker. De stijl van Joe blijft mij aanspreken. Het blijft mooi om te zien hoe iemand... (19-10-2016)

Tattoo For Life

133 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Jeroen
Heel erg tevreden met het resultaat van mijn tatoo. Ze nemen alle tijd voor je en het voelt heel vertrouwd aan. De nieuwe salon ziet er super netjes en schoon uit. Kan iedereen deze shop aanraden. (19-10-2016)

Sailors and Crooks

25 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Gijs
Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt om me hier te laten tatoeëren. Gerrit denkt erg goed mee met het ontwerp en geeft goede tips over wat wel en wat niet te doen. Sailors and Crooks straalt perfect uit dat ze alles puur voor de klant doen. De wachtrij die ze hebben is er niet voor niks, die is er mede omdat ze ruim de tijd voor de klant nemen. Dus eventjes... (06-09-2016)

Inkspiration Tattoo shop

68 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Shirley
Spontaan langs gegaan omdat onze afspraak elders niet doorging en we toch graag onze tattoo wilde. De foto die wij hadden heeft Rob persoonlijker gemaakt voor ons. En omdat er meegedacht werd is er ook nog een datum bijgekomen. Er hangt een ongedwongen sfeer en het plaatsen van de tattoo ging ook heel relaxed. We komen zeker nog terug hier! Groeten van de meiden uit... (16-09-2016)

Da Linci Art Tattoo

43 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Anoniem
Vandaag mijn eerste tattoo laten zetten bij Da Linci Art. Wat een gezellige vakvrouw die weet wat ze doet. Zeker een plus is de sfeer. Een mooie, open shop, waaar ik me direct op mijn gemak voelde! Een vrouwvriendelijke shop ;-) (07-10-2016)

Dragonfish Tattoo's

64 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Ik ben via een vriendin bij Dragonfish gekomen. Samen gingen we overleggen over een tattoo. Door de professionaliteit en het precies luisteren naar mijn wensen heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Het ontwerp lag klaar en was helemaal wat ik wilde. Je zit lekker alleen en word niet gestoord. Hij staat er nu op en ben er enorm blij mee!! De pepernoten maakte het helemaal... (30-09-2016)

Tattoo Phoenix

29 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Brigitta
Ook mijn ervaring bij tattoo Phoenix is positief te noemen. Ik heb meerdere tattoos in het verleden laten zetten bij Wilbert. En ja ik wilde er nog 1bij hebben,dus Wilbert en ik gingen aan de slag om samen een mooie tekening te maken helemaal naar mijn wens.Wilbert heeft de tekening toen helemaal uitgewerkt ,de praattekening was klaar.Het was precies wat ik wilde,eenpanterkopje... (13-09-2016)

Lucky Cat Tattoo

81 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Anoniem
Bij Lucky Cat tattoo ben ik geholpen door Marlise. Marlise is dé persoon voor strakke en dunne lijntjes, het fijne werk. De shop geeft een open en frisse uitstraling, niet zo'n donker hol zoals je vaak ook tegen komt waardoor de drempel om binnen te stappen heel laag is. Deze eerste indruk wordt goed doorgezet door Marlise in haar manier van omgang met haar klanten.... (18-06-2016)

Jolly Rogerz

68 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Jake
Ik ben een aantal weken geleden mijn eerste tattoo gaan zetten bij Pascal, ik wist niet wat ik moest verwachten maar ik had goede verhalen gehoord. Bij binnenkomst werd ik heel netjes ontvangen en hebben Pascal en ik samen de tattoo "verzonnen", daarna heeft hij een hele mooie schets gemaakt en hebben we snel een afspraak gemaakt. Omdat het mijn eerste tattoo was vond... (16-10-2016)

Knuckledusters and Pony's

80 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Hanno
Afgelopen periode meerdere sessie gehad voor mijn eerste tatoeage. Een 3/4 sleeve op mijn linkerarm. Ik had een aantal items opgegeven die ik er graag in verwerkt wilde hebben en hiervan is door Matthew een lijnen schets gemaakt. Met deze basis is de tatoeage verder doorgegroeid tot een heel persoonlijke tatoeage met een eigen verhaal. Er was altijd ruimte voor eigen... (20-10-2016)

Tattoo Neet Made

31 reviews
Marktstraat 35 4921BE MadeNoord-Brabant
Karina
Super er wordt de tijd voor je genomen met op tijd koffie en een grapje en supermooie tattoo (19-10-2016)

Toon Town Tattoo

101 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Nico
Ja hoor het was zover! Mijn tattoo staat! Het heeft even geduurd voor ik zover was maar Dep heeft prachtig werk geleverd! Trots ,mooi en te gek lieve Deb. Nico (13-06-2016)

42 Tattoo

58 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ineke
Ik liep al een paar jaar rond om een tattoo te nemen met de namen van mijn kleinkinderen. In de stad was ik al eens een shop binnen gegaan, maar vond het toch ook eng. Er waren zoveel afbeeldingen. Had het ook nog nooit aan iemand verteld. Totdat wij het toevallig met kinderen en kleinkinderen over een tattoo kregen. Ik vertelde mijn plannen en ja...... toen had oma... (07-10-2016)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer