Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

837 tattoo shops in Nederland gevonden

Lake Tattoo Studio

112 reviews
Zaaren 235 5122GL RijenNoord-Brabant
Katja
Ik heb afgelopen maandag gebeld naar lars om advies te vragen voor het plaatsen voor een 2e tattoo. Ik kon meteen terecht, mazzel natuurlijk. Ik werd hartelijk ontvangen en gaf goed advies. Tekende eerst de tattoo op mijn lijf met stift om een idee te krijgen hoe deze eruit zou komen te zien. Eerst werden de lijnen gezet en vraagt ook regelmatig of het gaat en als... (13-02-2015)

Tattoo For Life

92 reviews
Winkelstraat 1 5644EK EindhovenNoord-Brabant
Jean-Paul
Ik heb vandaag twee tattoo's laten zetten bij Tattoo for Life. Eerst de tattoo op mijn rib (Karma in het Chinees) en daarna op mijn onderarm (Challenges) Ik ben er super blij mee en ik heb niks aan te merken op de handelingen die door Robbert en Eva zijn verricht, ik zal voor mijn volgende tattoo's dan ook zeker blijven terug komen! De rustgevende studio sprak mij... (25-02-2015)

Tattoo Bart

47 reviews
Dennenlaan 6 9663EM Nieuwe PekelaGroningen
Jan
Zeker een aanrader! gouwe gozer! altijd in voor een dolletje. en verstaat zijn vak als artist!!!! ik ben dan ook zeer tevreden over mijn free style trybel sleeve! volgende stap Japanse draak. natuurlijk ook een sleeve. met een deel free style. ga je voor kwaliteit en goede zorg en goeie afspraken enz enz. ga dan zeker naar tattoo bart diekema see you soon tattoo... (15-11-2014)

Dragonfish Tattoo's

29 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Harald
Mijn eerste kennismaking met Gaby verliep zeer prettig, de afspraak vind plaats in haar studio en alles is 1 op 1, zonder gestoord te worden door andere personen. De uitleg over het tatoeëren is duidelijke en helder, je wensen kan je meteen kenbaar maken en er kan meteen een afspraak gemaakt worden voor het zetten van een tattoo. Als de tattoo is gezet krijg je info... (15-02-2015)

Snake Fish Tattoo and Arts

31 reviews
Richterslaan 62 3431AK NieuwegeinUtrecht
Anoniem
Heb 5 tattoo's laten zetten bij Léon echt super kan niks anders zeggen hij zorg er voor dat je aan het lache bent als hij tattoo zet super (05-01-2015)

Toon Town Tattoo

75 reviews
Achterbos 45 3645CA VinkeveenUtrecht
Marinus
Zaterdag 27 december 2014 samen met mijn zus een tattoo laten zetten(Haar eerste), vanuit Friesland vroeg vertrokken maar het was meer dan de moeite waard. alle 2 dezelfde dus dat was even puzzelen., Maar met hulp van Dep hebben we de tattoo die we willen. Als je overweegt een tattoo te nemen en je wil goed advies en een relaxte sfeer dan adviseer ik Toon Town Tattoo.... (28-12-2014)

Tattoo Line

74 reviews
Herenweg 60B 8435WV DonkerbroekFriesland
Arjan
Onlangs de eerste tattoo laten zetten door Niels. Zeer goed gelukt in een prettige sfeer. Alles top! (28-02-2015)

Knuckledusters and Pony's

55 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Albert
Eerbetoon tatoeage nu helemaal af/compleet ! Zenuwachtig naar het resultaat echter hier helemaal blij mee. Jongens ongelooflijk bedankt voor het meedenken en Matthew echt bedankt voor dit eerbetoon, je hebt wat ik in mijn hoofd had (en niet kon visualiseren) perfect gezet. Ben er ongelooflijk blij mee en reacties zijn alleen maar positief. Goede vakantie gewenst... (28-02-2015)

42 Tattoo

38 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ilse
Ik heb vandaag mijn eerste tattoo laten zetten bij Ellen (42 tattoo) . De keus voor deze shop was gebaseerd op reviews van deze site. Een goed gevoel bij de shop en tatoeëerder vond ik heel belangrijk. Dat is gelukt. Ik wist nog niet precies wat ik wilde qua tattoo en vond het allemaal best spannend. Dankzij een uitgebreide intake en bedenktijd tot de daadwerkelijke... (31-01-2015)

Da Linci Art Tattoo

14 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Nathalie
Super blij met m'n tattoo die ik vandaag bij Linda heb laten zetten. Linda is ontzettend vriendelijk, ze neemt echt de tijd voor je en is ook erg geinteresseerd in je keuze. Ik kan Linda zeker aanraden, ze is creatief en open-minded. De shop zelf is ook erg aangenaam en gezellig! Linda, dank je wel. :) (21-02-2015)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer