Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

107 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

147 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Kathelijne
Gisteren mijn eerste tattoo laten zetten door Robbert. Of eigenlijk mijn eerste 2 tattoos! Bovenkant pols en onderkant pols. En wat zijn ze mooi geworden! Uiteraard vond ik het van te voren erg spannend allemaal, maar bij de eerste afspraak voelde het meteen helemaal goed en vertrouwd. Eva en Robbert hebben echt met me meegedacht over het design en het eindresultaat... (30-08-2017)

Knuckledusters and Pony's

136 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Lotte
Het is mijn eerste tattoo, maar ik ben nu al verslaafd en ik ga zeker weten terug komen. Ik was stiekem toch wel heel erg zenuwachtig, maar dat trok snel bij. Ze zijn heel klantvriendelijk en nemen echt de tijd voor je. Gezellig team en ze leveren professioneel werk. Je kan goed overleggen en ze helpen je graag met het uitwerken van je ideeën. Je kan goed met ze lachen... (01-07-2017)

Acid Tattoo

57 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Barry
Een mooie shop met geweldige artiesten die veel liefde en passie in hun werk stoppen. Vorige week mijn eerste tattoo hier laten zetten en ben daar heel blij mee. Zeker vakmensen!! en een aanrader voor iedereen. (16-08-2017)

Da Linci Art Tattoo

62 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Anoniem
Ter afsluitng van een fase in mijn leven wilde ik graag een passende tattoo laten plaatsen. In mijn zoektoecht naar een geschikte shop kwam ik bij Linda terecht. Allerreerst hebben we samen mijn ideeën doorgesproken. Daarbij heeft ze duidelijk geadviseerd over de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de toe te passen technieken. Vervolgens is Linda met het ontwerp... (03-09-2017)

Inkspiration Tattoo shop

90 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Jill
Gisteren mijn eerste tattoo laten zetten door Joyce! Heel mooi geworden! Ben heel erg tevreden over gang van zaken, hygiene, klantvriendelijkheid en natuurlijk de tattoo zelf! (23-08-2017)

Sailors and Crooks

34 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Lotte
Vanmiddag een tattoo laten zetten! Enorm blij mee... van ontwerp tot eindresultaat ontzettend tevreden (13-09-2017)

Jolly Rogerz

83 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Olga
Zeer vriendelijke tatoeëerder, rustig en neemt de tijd voor het ontwerp. Goed bereikbaar, ook via whatsapp. Staat open voor aanpassingen, werkt netjes via de hygiëne regels, zeer tevreden, en kan deze shop zeker aanraden (15-09-2017)

Tattooshop Twente

65 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Dea
Vandaag heeft Tobiaz deze tattoo gezet ter nagedachtenis aan mijn hond Anna. Ben ontzettend blij met het ontwerp en de uitvoering. Mooie, nette tattooshop en hele goede uitleg over de nazorg. Tobiaz, bedankt voor de tatoeage, de gezelligheid en het ijsje! (29-07-2017)

42 Tattoo

69 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
Ineke
Vanmorgen mijn tattoo laten zetten en is erg mooi geworden ben erg tevreden erg prettige sfeer ze weet waar ze mee bezig is heeft goede inzicht alleen maar positief (13-07-2017)

Dragonfish Tattoo's

70 reviews
Jozef Israelslaan 169 1318RK AlmereFlevoland
Anoniem
Vandaag mijn eerste tattoo laten zetten ter nagedachtenis van onze ongeboren zoon. Gaby heeft mij in het hele traject prima begeleid en uiteindelijk de tattoo vakkundig geplaatst met een geweldig resultaat. Mocht ik ooit een tweede nemen dan ga ik zeker terug! Jeannette (08-09-2017)

Private Tattoo Tilburg

212 reviews
Korhoenstraat 83 5022BG TilburgNoord-Brabant
Margriet
Ben heel vriendelijk te woord gestaan en hele goede uitleg en surgesties over de tattoo dir ik heb laten zetten. Hij werkt heel hygiënisch en snel met een hele goede resultaat. De ruimte waar hij werkt is heel schoon en netjes. Ook is hij heel geduldig. Een echte aanrader als je het mij vraagd. Heel erg bedankt voor een hele mooie en nette tattoo! Top! (01-08-2017)

Tattoo Phoenix

38 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Fred
Geweldige kerel, rust absoluut geen haast. Ik werd onlangs Opa en vond dat een zeer mooie rede om een tattoo te laten zetten. Was bij een andere geweest, gewoon om de simpele rede dat ik niet toen nog niet op de hoogte was dat er zo dichtbij ook een tatoeage shop was. Bij die andere (was in Nijmegen) kreeg ik het gevoel dat ik nummer tig was. Geen goed gevoel dus.... (25-07-2017)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer