Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

136 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

149 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Richard
Zeer fijne shop... lang getwijfeld om een coverup te doen ondanks dat ik de aude tattoo niet perse kwijt hoefde.... Robbert en Eva hebben de tijd genomen om samen mijn eigen ideeen tot een mooie tattoo te vertalen.. Heel tevreden, sessies met Robbert waren nice en de shop is geen typische tattooshop, deze heeft echt een woonkamersfeertje... heel relaxed. Ben al aan... (10-11-2017)

Knuckledusters and Pony's

137 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Maykel
Ik heb eerst veel reviews gelezen van diverse tattooshops op Snizoo voordat ik een keuze maakte waar ik mijn tattoo wilde laten plaatsen. Bij KDAP had ik een goed gevoel, omdat het een leuk en gezellig team is, de reviews op Snizoo erg positief waren en het me ook door een vriendin aangeraden werd om hier mijn tatoeage te laten zetten (dan is de keuze niet moeilijk... (18-10-2017)

Da Linci Art Tattoo

63 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Rian
2 weken geleden mijn eerste voor mij betekenisvolle tattoo laten zetten door Linda , en wat ben ik er blij mee! Eerst goed samen overleggen en ze geeft de nodige adviezen .....en...ze luistert! De volgende dag was het al niet meer rood en ik heb totaal geen last gehad geen korstjes of wat ook.... gaat super hygienische te werk..nogmaals thnx Linda! Voor mij een fijne... (18-09-2017)

Inkspiration Tattoo shop

97 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Anoniem
Ik heb mijn eerste en tweede tattoo laten zetten door Robbie allebei zeer mooi gedaan. Ben erg tevreden met de tattoos. Erg klantvriendelijk! Ga zeker nog wel terug (16-11-2017)

Jolly Rogerz

87 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Kelly
6 oktober mijn vlinder tattoo laten zetten ter nagedachtenis aan mijn lieve moeder Pascal legt goed uit hoe hij de tattoo aan gaat brengen en neemt er echt de tijd voor. Een fijne zaak waar je je direct thuis voelt. (21-11-2017)

Tattooshop Twente

68 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Jan
Afgelopen zaterdag , mijn eerste tattoo laten zetten door Tobiaz. Deze kunstenaar heeft mn verwachting meer dan overtroffen, door van de pootafdruk van mn hond iets unieks en speciaals te maken. Kan iedereen aanraden hier je tattoo te laten zetten. (30-10-2017)

Sailors and Crooks

35 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Bas
Een super tattoo laten zetten door mark een echte artiest die verstand heeft van alles op zijn vakgebied een echte aanrader deze shop Super bedankt jongens (29-09-2017)

42 Tattoo

70 reviews
Boelemaheerd 163 9736HK GroningenGroningen
A.
Ellen was erg aardig en toegankelijk, ze dacht goed mee over de tattoo. Ik ben ontzettend tevreden over het eindresultaat, die precies de waterverfachtige kenmerken heeft die ik graag wilde! Verder was het fijn dat de tattoostudio aan huis zit en alles op afspraak gaat zodat er dus ook echt aandacht voor je is. (18-10-2017)

Acid Tattoo

57 reviews
Achterstraat 2 1811LJ AlkmaarNoord-Holland
Barry
Een mooie shop met geweldige artiesten die veel liefde en passie in hun werk stoppen. Vorige week mijn eerste tattoo hier laten zetten en ben daar heel blij mee. Zeker vakmensen!! en een aanrader voor iedereen. (16-08-2017)

Private Tattoo Tilburg

212 reviews
Korhoenstraat 83 5022BG TilburgNoord-Brabant
Margriet
Ben heel vriendelijk te woord gestaan en hele goede uitleg en surgesties over de tattoo dir ik heb laten zetten. Hij werkt heel hygiënisch en snel met een hele goede resultaat. De ruimte waar hij werkt is heel schoon en netjes. Ook is hij heel geduldig. Een echte aanrader als je het mij vraagd. Heel erg bedankt voor een hele mooie en nette tattoo! Top! (01-08-2017)

Lucky Cat Tattoo

92 reviews
Vughterstraat 277 5211GE Den BoschNoord-Brabant
Alysha
Woensdag 27 september 2017 heb ik mijn eerste tattoo laten zetten. Dit was erg spannend, maar ik werd goed op mijn gemak gesteld. Ik had eerder al een eigen ontwerp meegegeven en deze is mooi strak uitgetekend. Vervolgens mooi op mijn enkel gezet. Erg blij mee! Voor een eventueel volgende tattoo, zou ik weer naar Lucky Cat gaan. (12-10-2017)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer