Tattoo letters Lettering tattoosSierlettersTattoo tekstenLijst met tattoo tekstenChinese tekensJapanse tekens
Dieren tattoos Butterfly tattooBird tattooEagle tattooKoi karper tattooSnake tattooCat tattooScorpion tattooTiger tattoo
Bloemen tattoos Bloemen tattooRoos tattooKersebloesem tattooLotus tattoo
Meer tattoo stijlen Dotwork tattooPolynesian tattooTribal tattooMaori tattooJapanse tattooAbstracte tattoosChinese tattooCeltic tattooOld school tattooBlack and Grey tattooTibetaanse tattooSak Yant tattooSeal TattooGeisha tattooHaida tattooSamoan tattooTattoos van de Marquesaseilanden3D tattooGlitter tattooGlow in the dark tattoo
Meer tattoo soorten Dragon tattooAngel tattooInifinity tattooZwaluw tattooCross tattooStar tattooSkull tattooPhoenix tattooYing yang tattooAnker tattooLove tattooVrouwelijke tattooVeer tattooPortret tattooSterrenbeeld tattooIndian tattooArmband tattooRing tattooSamurai tattoo
Sak Yant

Een Seal tattoo

Gepubliceerd op 5 maart 2014 · 10.153 keer bekeken

Het duizenden jaren oude Seal schrift bestond eeuwen voordat de Japanse Kanji karakters ontstonden en komt voort uit een magisch orakel schrift. Het orakel schrift is het oudste schrift dat we kennen en bestond uit magische inscripties die meestal op botten werden gekrast. De inscripties moesten mensen beschermen tegen het kwaad en werden gebruikt om de toekomst te voorspellen.

     Het orakel schrift op het schild van een schildpad.Orakel

Volgens sommige bronnen ontstond de basis voor het Seal schrift in de Indus vallei. Gedeeltes van het Seal schrift zijn terug te vinden in het Sanskriet dat later het Khom schrift werd. Het Khom schrift is het schrift dat in de Sak Yant tattoos gebruikt word.

Het Seal schrift is een logo grafisch schrift, dus met getekende karakters. Dit schrift werd gebruikt in Japan en in China vanuit het Qin schrift. De karakters zijn basic, magisch, puur en hebben een mooie krachtige betekenis. Tom van Thai Tattoo leerde en gebruikt het Zhuanshu Seal schrift. In Japan heette het Tensho. Het hoogtepunt van dit schrift was ongeveer in 221 voor Christus.

Er was een grote en een kleine versie van het Seal schrift. De karakters werden gebruikt in stempels, zegels en in zowel bezwerende als duidende en decoratieve graveringen. Bergbewoners gebruikten andere karakters dan mensen die bijvoorbeeld in de woestijn leefden. Op een zeker moment bestonden er ongeveer 3300 verschillende karakters. Het Chinese schrift dat we tegenwoordig kennen werd na de Han dynastie samengesteld en staat bekend als Shuowen Jiezi. De basis was een samenvoeging van bekende en vergeten karakters, in totaal 9300 karakters en tekens.

Tegenwoordig kan bijna niemand het schrift nog lezen. Er is veel kennis verloren gegaan. Het schrift ontwikkelde zich in de loop van tijd naar het Lishu, Kaisu, Xingshu, Caoshu, Kanji en het hedendaagse moderne Japanse en Chinese schrift.

Een combinatie van Seal karakters.

Een combinatie van Seal karakters                       Seal schrift

 

Een Seal Tattoo

Je kan in je Seal tattoo met één of meerdere Seal karakters weergeven wat je wil, waar je voor staat, of een meer symbolische omschrijving maken. Het vertalen van Westerse namen naar het Seal schrift is helaas niet mogelijk. Met een  “ blok ” van 6 karakters kun je bijvoorbeeld omschrijven dat je verstandig bent, goed voor je omgeving, je ziel puur is als een snelstromende rivier in een groene vallei en dat je niet te verslaan bent.

Een Seal tattoo kun je in principe op je hele lichaam laten zetten. Er zijn geen regels die een bepaalde plek afraden. In China en Japan worden Seal karakters doorgaans in de nek of op de armen gezet.

Links onder: Karakter dat het begrip dat je je altijd blijft ontwikkelen beschrijft

Midden onder: De sterrenbeelden in het Seal schrift - De Chinese sterrenbeelden hebben andere figuren dan de westerse sterrenbeelden. Het is dus ook mogelijk om je sterrenbeeld in het Seal schrift te laten tatoeëren.

Rechts onder: Het onderstaande karakter staat voor het sterrenbeeld Draak

Seal karakter dat het begrip dat je je altijd blijft ontwikkelen uitdrukt Sterrenbeelden in Seal schriftSeal karakter sterrenbeeld draak

 

Trends en back 2 basic

Na de “sociale” acceptatie van tattoos als lichaams versiering en persoonlijke uiting  is er de laatste 15 jaar een wildgroei geweest aan tattoo artiesten die het “Wel even zouden doen”. In het verleden hebben we allemaal wel een “Foute of verkeerde” tattoo laten zetten omdat dat toevallig mode en je eerste tattoo was. Nu mensen steeds verder van anderen afstaan is het “bij jezelf “ blijven steeds prominenter aanwezig

Seal tattoo in de nek bij een vrouw

Bekende sterren met een Seal Tattoo zijn o.a.  Angelina Jolie, Brad Pitt, Justin Bieber, Ronaldo, Justin Timberlake, Megan Fox en Zlatan Ibrahimović.

In de cult scene in o.a. Tokio en New York is er een stroming ontstaan die kiest voor “Basic traditional Tattoo”.  Dit na de Tribal hype waar steeds minder interesse voor is. Basic originele traditionele volkskunst tattoos zoals Japans, Maori, Chinees, Mexicaans en pure Local Old School zijn de trend en geven uiteindelijk weer waar het om gaat. Jezelf zijn in, en met je tattoo. En dat is waar het uiteindelijk om gaat als je een tattoo neemt.

Met vriendelijke groet,

Tom

www.sealtattoo.nl