Tattoo letters Lettering tattoosSierlettersTattoo tekstenLijst met tattoo tekstenChinese tekensJapanse tekens
Dieren tattoos Butterfly tattooBird tattooEagle tattooKoi karper tattooSnake tattooCat tattooScorpion tattooTiger tattoo
Bloemen tattoos Bloemen tattooRoos tattooKersebloesem tattooLotus tattoo
Meer tattoo stijlen Dotwork tattooPolynesian tattooTribal tattooMaori tattooJapanse tattooAbstracte tattoosChinese tattooCeltic tattooOld school tattooBlack and Grey tattooTibetaanse tattooSak Yant tattooSeal TattooGeisha tattooHaida tattooSamoan tattooTattoos van de Marquesaseilanden3D tattooGlitter tattooGlow in the dark tattoo
Meer tattoo soorten Dragon tattooAngel tattooInifinity tattooZwaluw tattooCross tattooStar tattooSkull tattooPhoenix tattooYing yang tattooAnker tattooLove tattooVrouwelijke tattooVeer tattooPortret tattooSterrenbeeld tattooIndian tattooArmband tattooRing tattooSamurai tattoo
Ramsley Flaneur

3D tattoo

Gepubliceerd op 27 januari 2014 · 30.694 keer bekeken

3D tattoos zijn de laatste tijd erg populair. 3D tattoos hebben tatoeages naar een nieuwe dimensie getild. In de Verenigde Staten en Europa zijn 3D tattoos al een tijdje bekend, maar vooral door de komst van steeds meer heel goede kunstenaars is de 3D tattoo echt overal bekend aan het worden.

Voor het tatoeëren van een 3D tattoo wordt er gebruik gemaakt van een gewone tatoeëermachine. Er wordt wel een bepaalde techniek gebruikt om het 3D effect in de tattoo te creëren. Iedere tatoeëerder heeft echter zijn eigen stijl en techniek van werken. Sommigen hebben dit van een andere artiest geleerd; anderen hebben het zichzelf aangeleerd. Buiten het gebruiken van bepaalde technieken, gebruikt een tatoeëerder diverse pigmenttinten (inkt) om de schaduweffecten of lichtinval te simuleren. Iedere tatoeëerder gebruikt een pigmentsoort die voor hen het beste werkt.

Bij een 3D tattoo is het belangrijk dat de tattoo er zo echt mogelijk uitziet: je moet beweging en ruimte in de tattoo kunnen zien, de tattoo moet tot leven komen en als het ware los van de huid komen.

Waar en wat kan ik als 3D tattoo laten zetten?

Een 3D tattoo kan op alle delen van het lichaam getatoeëerd worden. De beste lichaamsdelen zijn echter de armen, borst, buik, rug en benen. Op deze grote vlakken zien 3D tattoos er het mooist uit.

Daarnaast zijn realistische tattoos extra geschikt als 3D tattoo. Dit kunnen bijvoorbeeld tattoos zijn van mensen, planten, dieren, gebouwen en andere objecten.

3D tattoo van een hagedis. Artiest: Pavel Angel3D tattoo van een slang. Artiest: Pavel Angel3D tatoegages van dieren. Artiest: Pavel Angel. Bron: www.facebook.com/pavel.angel.35

Je ziet tegenwoordig echter 3D tattoos van tatoeages uit alle stijlen: van realistisch en traditional tot aan Japans en tribal tatoeages. Vaak zie je ook tattoos die als het ware in de huid zijn gekerfd, of waarbij de huid lijkt opengescheurd. Daarin zijn dan bijvoorbeeld spierweefsels, dieren of een tekst zichtbaar.

Sleeve 3D tattoo3D tattoo op de schouder en bovenarm. Artiest: Pavel Angel3D tatoegages "ingekerfd in de huid". Artiest: Pavel Angel. Bron: www.facebook.com/pavel.angel.35

Zelf een 3D tattoo nemen

Het is ook mogelijk een eigen ontwerp te transformeren in een 3D tatoeage. Soms is het ook mogelijk om de artiest zelf een 3D tekening te laten maken. Sommigen gebruiken hiervoor een computer, anderen gebruiken foto’s. Voor een goede tattoo artiest, die is gespecialiseerd in 3D tattoos, is bijna niets onmogelijk. Houd er wel rekening mee dat je de artiest wel de vrijheid moet geven om van jouw ideeën een mooi ontwerp te maken.

Verder kan een 3D tattoo iets meer tijd in beslag nemen dan een normale tatoeage. Daardoor kan het ook iets meer gaan kosten dan normaal.

Een 3D tattoo kan er, net als andere tatoeages, na 10 jaar nog mooi uitzien. Mits je de tatoeage naar behoren verzorgt en beschermt natuurlijk. Uiteraard veroudert het lichaam van de mens en daarmee veroudert ook de tatoeage.