Tattoo letters Lettering tattoosSierlettersTattoo tekstenLijst met tattoo tekstenChinese tekensJapanse tekens
Dieren tattoos Butterfly tattooBird tattooEagle tattooKoi karper tattooSnake tattooCat tattooScorpion tattooTiger tattoo
Bloemen tattoos Bloemen tattooRoos tattooKersebloesem tattooLotus tattoo
Meer tattoo stijlen Dotwork tattooPolynesian tattooTribal tattooMaori tattooJapanse tattooAbstracte tattoosChinese tattooCeltic tattooOld school tattooBlack and Grey tattooTibetaanse tattooSak Yant tattooSeal TattooGeisha tattooHaida tattooSamoan tattooTattoos van de Marquesaseilanden3D tattooGlitter tattooGlow in the dark tattoo
Meer tattoo soorten Dragon tattooAngel tattooInifinity tattooZwaluw tattooCross tattooStar tattooSkull tattooPhoenix tattooYing yang tattooAnker tattooLove tattooVrouwelijke tattooVeer tattooPortret tattooSterrenbeeld tattooIndian tattooArmband tattooRing tattooSamurai tattoo
Bart diekema

Lettering tattoos

Gepubliceerd op 27 januari 2014 · 14.666 keer bekeken

In tegenstelling tot traditionele tattoos is de stijl "lettering" precisiewerk. Iedereen zal zichzelf weleens afgevraagd hebben waarom in je eigen handschrift sommige letters niet hetzelfde zijn.

Als we dit gaan spiegelen aan een tattoo wordt het een totaal ander verhaal. Natuurlijk is het mogelijk om namen te zetten als Jan en Piet, maar als je hele teksten moet gaan plaatsen komt er toch echt wel meer bij kijken. De stijl van de letter, halfschaduw of helemaal ingekleurd, outline schaduwen of sierlijk met achterliggende krullen; bij lettering is echt alles mogelijk!

De meest voor de hand liggende lettering tattoos zijn kleinere tatoeages. Deze worden vaak op de pols of aan de zijkant van de arm geplaatst. Dit kan ook in de Tibetaanse stijl of in andere stijlen worden gedaan. Ook zijn er diverse talen mogelijk. Doordat de tattoos erg klein zijn, is het vaak erg moeilijk om deze goed te plaatsen. Elke letter moet namelijk hetzelfde zijn.

De meeste mensen willen een lettering tattoo geschreven hebben in het Engels. Vaak is dit het mooist, maar persoonlijk vind ik ook Latijn of een andere taal erg mooi. Zo is de tekst wel leesbaar, maar heeft het ook een mysterieuze achterliggende gedachte. Persoonlijk vind ik de tekens die je echt niet kunt ontcijferen wat minder. Maar in lettering is alles mogelijk, dus ook de keuze is voor iedereen anders.

Als je hebt gekozen voor een tekst, is het beter dit eerst met je tatoeëerder te bespreken. Sommige teksten kunnen nu eenmaal niet overal geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en de lengte van de tattoo. Wanneer je de tattoo laat zetten, is het van belang dat je jezelf zo stil mogelijk houdt en geen hele gesprekken voert met de artiest of met je tattoo vrienden die erbij zitten. Dit zal veelal niet ten goede komen van de lijnen in elke letter, en juist de lijnen zijn erg belangrijk bij een lettering tattoo! Ga dus rustig zitten en laat de artiest zijn werk doen, ook al is dit soms wat ongemakkelijk.

Hoe weet ik zeker dat mijn tekst goed vertaald is?

Deze vraag krijg je erg vaak als tattoo artiest. Mijn persoonlijke ervaring is dat mensen vaak denken dat tatoeëerders de meeste talen vloeiend spreken en schrijven. Maar dat is natuurlijk onzin. Het is natuurlijk wel mogelijk om een tekst in iedere taal te vertalen. Mijn advies is dat wanneer je Chinese tekens wilt, je jouw tekst het beste door de plaatselijke Chinees op kunt laten schrijven. Ga vervolgens naar een andere willekeurige Chinees en vraag daar of ze hetzelfde willen doen. Zo kun je zien of je een match hebt en vergroot je de kans dat je de juiste tekens hebt. Je kunt natuurlijk ook uitgaan van de Google vertaler, maar het is niet gegarandeerd dat deze vertalingen altijd correct zijn.

Ik als artiest gebruik deze websites dan ook bijna nooit. De vraag is en blijft dan: "Hoe krijg je het dan wel in de juiste vertaling op papier?" Hiervoor verwijs ik mensen altijd door naar een vertaalbureau. Deze mensen zijn hierin gespecialiseerd. Zo kun je er vanuit gaan dat jouw vertaling 100% correct is.

Kan mijn lettering tattoo ook in kleur?

Kleuren in jouw tattoo tekst kunnen erg goed. De meeste tattoos zijn zwart, maar het gebruik van een kleur kan een extra betekenis hebben. Neem bijvoorbeeld de naam Lisa. Doordat het een meisjesnaam is, zou je ervoor kunnen kiezen de kleur roze in de letters te verwerken. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor het andere geslacht. Het gebruik van een persoonlijke lievelingskleur kan uiteraard ook. Neem bijvoorbeeld letters met halfschaduw en met het bovenste gedeelte in de kleur die jij wilt. Zo krijg je een mooi geheel.

Teksten zijn erg mooi, maar laat het door iemand plaatsen die het ook echt kan. Bestudeer een tattoo artiest op zijn werk of ga langs. Overleg kost meestal niets, een schrijffout wel.