Tattoo letters Lettering tattoosSierlettersTattoo tekstenLijst met tattoo tekstenChinese tekensJapanse tekens
Dieren tattoos Butterfly tattooBird tattooEagle tattooKoi karper tattooSnake tattooCat tattooScorpion tattooTiger tattoo
Bloemen tattoos Bloemen tattooRoos tattooKersebloesem tattooLotus tattoo
Meer tattoo stijlen Dotwork tattooPolynesian tattooTribal tattooMaori tattooJapanse tattooAbstracte tattoosChinese tattooCeltic tattooOld school tattooBlack and Grey tattooTibetaanse tattooSak Yant tattooSeal TattooGeisha tattooHaida tattooSamoan tattooTattoos van de Marquesaseilanden3D tattooGlitter tattooGlow in the dark tattoo
Meer tattoo soorten Dragon tattooAngel tattooInifinity tattooZwaluw tattooCross tattooStar tattooSkull tattooPhoenix tattooYing yang tattooAnker tattooLove tattooVrouwelijke tattooVeer tattooPortret tattooSterrenbeeld tattooIndian tattooArmband tattooRing tattooSamurai tattoo
Daniel Brandt

Sierletters

Gepubliceerd op 5 maart 2014 · 27.873 keer bekeken

De sierletter tattoo, de kunst van het schrijven.

Sieterletter tattoo

Tattoos met letters en teksten zijn misschien wel de meest populaire tattoos die er zijn. Om een mooie en perfecte tattoo met tekst te krijgen, is het natuurlijk van belang dat je naar een artiest gaat die deze kunst beheerst. Schrijven is kunst. Het woord kalligrafie stamt uit het Grieks en betekent schoonschrift.

Love you tattooAmor tattoo

De schoonheid van de letter in je tattoo is wel het belangrijkste. Daarnaast is de juiste spelling ook een punt van aandacht! Een verkeerd gespelde tekst wil je niet op je lijf hebben. Niet iedere tattoo artiest beheerst de techniek van het kalligraferen. Een kopie uit een boekje kan iedereen maken. De toegevoegde waarde van een tekst die speciaal voor jou gemaakt is, is natuurlijk groot. Je hebt dan een unieke tattoo die niemand anders heeft.

Every man is the artist of his own fortune tattooMama, papa tattoo

romeinse cijfers tattooIeder voor zich en god voor ons allen tattoo

Stijlen en letters

Als je er voor kiest om een tattoo met sierletters te nemen, heb je de keuze uit veel verschillende schriftsoorten, stijlen en letters. Als je eenmaal weet welke stijl en lettertype je wilt, kun je samen met de artiest overleggen wat je wil qua compositie en kleurgebruik.

Hieronder een viertal voorbeelden met verschillende lettertypes, stijlen en kleuren.

tattoo onderarmtattoo tekst onderarm

Stay strong tattooTattoo onderarm

Je tekst tattoo

Als je zelf al een idee hebt over hoe je tattoo eruit moet komen te zien, dan is het handig als je je idee meeneemt naar de artiest van je keuze. Op de computer maak je al snel een goed voorbeeld. In overleg met de artiest kun je dan kijken of je idee haalbaar is en hoe het beste resultaat gehaald kan worden. Laat je gewoon goed adviseren want eenmaal gezet staat de tattoo er natuurlijk voor de rest van je leven op je lijf.

Kleuren

love tattootattoo op je zij ringo

In plaats van een zwarte tattoo kun je ook voor kleur kiezen. Sommige kleuren “pakken” echter niet goed in de huid en kunnen beter vermeden worden. Een goede tatoeëerder zal je altijd de voor- en nadelen van de verschillende inktkleuren vertellen. Als je twee of drie keer terug moet om bij te kleuren, kan dat een tegenvaller voor je zijn. Geel is bijvoorbeeld een bijna onmogelijke kleur om mee te tatoeëren.

Family tattoo

Met vriendelijke groet,

Daan

Foto’s:© Skullture-tattoo