Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1018 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

154 reviews
Veldmaarschalk Montgomerylaan 9 5612BA EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Een hele fijne tattoo shop met nog fijnere mensen. Het contact Met Eva ivm maken van een afspraak liep goed. Heel vriendelijk en behulpzaam. Robbert heeft heel goed geluisterd naar mijn wensen en een hele mooie tekening gemaakt. Een kleine aanpassing op de dag van het zetten van de tattoo was ook geen enkel probleem. Tattoo is super mooi geworden. Robbert neemt echt... (24-01-2018)

Knuckledusters and Pony's

138 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anoniem
Mijn eerste tatoeage hier laten zetten. Erg tevreden met het eindresultaat. Danny heeft een klein meesterwerk met veel oog voor detail weten te zetten. Bedankt. (28-12-2017)

Da Linci Art Tattoo

69 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Wilma
Ik heb afgelopen week mijn eerste tattoo laten zetten. Ik ben er erg blij mee. Hij is supermooi geworden. Linda heeft hier alle tijd voor genomen. Linda heel erg bedankt.! (10-03-2018)

Inkspiration Tattoo shop

104 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Anoniem
Een erg mooie tatoeage bedankt mel (07-03-2018)

Jolly Rogerz

90 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Anoniem
Al heel lang wilde ik een tattoo laten zetten maar nog niet gedaan omdat ik het niet durfde. Op een vrijdagmiddag liep ik samen met een vriendin in Voorburg en ik zie de tattoo shop Jolly Rogerz. Toen dacht ik, alleen informeren kan geen kwaad. Door de benadering van Pascal en de mail contact was ik om. Op 8 maart jl heb ik een prachtige vlinder laten zetten. Het... (23-03-2018)

Anyway Tattoo Art

105 reviews
Wilhelminalaan 19 2121GK BennebroekNoord-Holland
Tamara
Partner tattoo laten zetten. Heel mooi klein en verfijnt heeft ze deze gezet, zo subtiel als dat we graag wilden. Lastige plaats met vooraf besproken dat wellicht enkele weken erna nog een touch up nodig zou kunnen zijn. Alleen mijn man had deze nodig, kosten voor de touch up hoorden bij de tattooprijs dus geen bijbetaling. Wat een service Erg blij! Ook 2 vriendinnen... (27-07-2017)

Tattoo Phoenix

43 reviews
Nabbegat 11 5411RM ZeelandNoord-Brabant
Corjan
Corjan: Uitstekende tattooshop. Op 23-1-2018 een tattoo laten zetten door Wilbert .Hij besteed er echt veel aandacht aan er word samen overlegt hoe of wat je wil hebben. Je bent echt het middelpunt, ook de hygiëne staat zeer hoog aangeschreven, ook de uitleg voor de nabehandeling.Toppie (29-01-2018)

Tattooshop Twente

68 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Jan
Afgelopen zaterdag , mijn eerste tattoo laten zetten door Tobiaz. Deze kunstenaar heeft mn verwachting meer dan overtroffen, door van de pootafdruk van mn hond iets unieks en speciaals te maken. Kan iedereen aanraden hier je tattoo te laten zetten. (30-10-2017)

Black Sword Tattoo Parlour

13 reviews
Hofstraat 12 7311KV ApeldoornGelderland
Miranda
Ik heb mijn oude tattoeage laten verbeteren door Joy Damon. Ik heb eerst wat plekken 5x laten laseren en daarna twee dingen aangegeven wat ik graag wilde en Joy heeft er een heel mooi geheel van gemaakt. Ik ben echt super blij met mijn nieuwe kunstwerk!! De nieuwe shop is erg ruim, schoon en mooi ingericht. De hygiëne is prima in orde! Er heerst een hele relaxte sfeer,... (23-03-2018)

Private Tattoo Tilburg

212 reviews
Korhoenstraat 83 5022BG TilburgNoord-Brabant
Margriet
Ben heel vriendelijk te woord gestaan en hele goede uitleg en surgesties over de tattoo dir ik heb laten zetten. Hij werkt heel hygiënisch en snel met een hele goede resultaat. De ruimte waar hij werkt is heel schoon en netjes. Ook is hij heel geduldig. Een echte aanrader als je het mij vraagd. Heel erg bedankt voor een hele mooie en nette tattoo! Top! (01-08-2017)

Sailors and Crooks

37 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Ron
Ze nemen rustig de tijd om met jou samen een ontwerp te maken. Super kwaliteit en prettige sfeer in de shop! Ik kom zeker terug (27-02-2018)

25 To Life Tattoos

71 reviews
Pannekoekstraat 33A 3011LC RotterdamZuid-Holland
Anoniem
Vandaag voor de derde keer een tattoo door Nico laten zetten en Superblij met het resultaat. Nico is een artiest die het vak serieus neemt en dat zie je. Doordat hij het ontwerp direct op je lichaam tekent bij de ontwerpsessie, krijg je een uniek stuk dat perfect op je lichaam past. Dit is een shop voor de echte liefhebber waar ze met liefde en respect voor het ambacht... (27-01-2018)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer