Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1011 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

171 reviews
Turnhoutlaan 62 5628RL EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Super fijne en mooie eerste ervaring bij de studio - resultaat vereeuwigd. Erg blij met de tattoo, waarvoor Robbert me zijn tijd en eerlijke mening ten harte gaf. Prettig contact vanaf het eerste telefoontje met Eva, tot het moment dat de tattoo was gezet. Prachtige studio / resultaat so far, love it ♡ (05-02-2020)

Inkspiration Tattoo shop

136 reviews
Gulickstraat 11 5931LA TegelenLimburg
Gerco
Vandaag dan eindelijk langs geweest voor mijn cover up En het eindreseltaat is geweldig. Klantvriendelijkheid was super!! Super bedankt, inkspiration!!! (15-11-2019)

Jolly Rogerz

114 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
René
René Na twee jaar overwegen welke cover up tattoo ik over mijn gedateerde tatoeage wilde hebben, zo'n drie weken geleden alles in gang gezet en vandaag de laatste hand er aan laten leggen. Wat een geweldig resultaat waarvoor ik Pascal heel dankbaar ben, in een relaxte sfeer met een bakkie en een praatje vliegt de tijd. Men werkt zeer hygiënisch en denkt echt mee... (18-01-2020)

Mad Science Tattoo

100 reviews
Lutherse Burgwal 3 2512CB Den HaagZuid-Holland
Anoniem
Ik heb mijn elders geplaatste Tattoo waar ik deels ontevreden over was laten laseren. Hierbij heb ik eerst een reeël advies over de voortgang en tijdsduur van het proces gekregen van Dave. Het is fijn dat er een no nonsence sfeer hangt waardoor je weet wat je kunt verwachten. (30-11-2019)

Artoeage

27 reviews
Drift 6 3721BH BilthovenUtrecht
Kayleigh
Altijd fijn om bij brigitte een tattoo te laten zetten. Er hangt een fijne sweer. Ik zat te twijfelen op welke kuit ik deze tattoo wou hebben. Ze had voor beide kanten uitgeprint om me zo de voorbeelden te laten zien, en haar advies gegeven. Gekozen voor mn rechter kuit. Ze neemt altijd prima de tijd voor je! (25-11-2019)

Snake Fish Tattoo

60 reviews
Veluwehaven 29 3433PW NieuwegeinUtrecht
Moniek
Ik heb nu twee tattoo's laten zetten, één was een cover door Leon. Morgen ga ik samen met mijn vriendin nog een tattoo laten zetten, om onze vriendschap te vieren. Leon gaat professioneel te werk en neemt alle tijd. Alles is altijd heel goed verlopen en ik ga ervan uit dat dat morgen ook weer zo is. Er heerst een prettige sfeer en daarbij is de prijs ook nog eens... (12-12-2019)

Dolly Dagger tattoo

42 reviews
Stationsstraat 40A 7622LX BorneOverijssel
Marlies
Ik wilde al 12 jaar een neuspiericing maar ik durfde niet. Daizy heeft mij echt op mijn gemak gesteld en werkt super fijn. Zou haar zeker aan iedereen aanbevelen! (18-01-2020)

Danny's Tattoo Place

17 reviews
Leenderweg 315 5643AK EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Super mooie tattoeage gezet door danny, gezellig vriendelijk en hygienisch. Kom zeker vaker terug! (15-10-2019)

42 Tattoo

82 reviews
Bieslookstraat 31 9731HH GroningenGroningen
Amila
Ellen was ontzettend vriendelijk en gezellig, fijne sfeer en het eindresultaat vonden mijn vriendin en ik super (we hebben allebei dezelfde laten zetten)! Ik kom zeker terug! (08-12-2019)

Sailors and Crooks

50 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Marc
Nadat ik meerdere negatieve ervaringen had bij verscheidene tattoo shops werd mij Sailors and Crooks aangeraden. In tegenstelling tot de andere tattoo shops waar ik ben geweest hangt hier wel een zeer gemoedelijke sfeer waarin je je welkom voelt en wordt je geholpen door professionele artiesten die weten waar ze mee bezig zijn en alle tijd voor je nemen. Ben heel... (05-02-2020)

Freak-ink-ool Tattoo Studio

28 reviews
Overikweg 7 5145PA WaalwijkNoord-Brabant
Astrid
Vandaag mijn allereerste tattoo laten zetten door Jean-Pierre. Ik was enorm zenuwachtig ervoor en werd al vanaf het begin goed gerust gesteld. We hebben eerst een aantal keer het voorbeeld gezet, om te zorgen dat hij echt perfect zou staan. Ik ben er goed doorheen gepraat en Jean- Pierre heeft mijn tattoo echt geweldig geplaatst. Hij ging super netjes te werk. Nogmaals... (09-01-2020)

Tattooshop Twente

76 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Anoniem
Ik heb vorige week mijn tweede tatoeage laten zetten door Tobias. Ik ben de eerste keer erg goed ontvangen door karin en heb mijn idee eerst met haar besproken. Tobias heeft hier een erg mooi ontwerp van gemaakt. Helaas heeft hij wel wat dingen weg moeten laten in het ontwerp, omdat dat te klein zou zijn. Achteraf ben ik hier wel blij om, omdat dat anders een vlek... (25-01-2020)

Hella Tatts Studio

114 reviews
Schoutstraat 39 1315EV AlmereFlevoland
Anoniem
Ze laten alleen goede recensies plaatsen op snizoo, in werkelijkheid zijn er honderden mensen gedupeerd door deze zaak en verminkt. Ook kan de eigenaar niet normaal doen en licht iedereen op. Ook personeel. Daarnaast word er onderverhuurd en lopen er bewoners in de shop rond. Wanneer je een klacht op fb reacties gooit haalt die het snel weg. LET OP! En check deze... (11-02-2020)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer