Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1011 tattoo shops in Nederland gevonden

Inkspiration Tattoo shop

135 reviews
Gulickstraat 11 5931LA TegelenLimburg
Anoniem
Helemaal super! (15-10-2019)

Jolly Rogerz

111 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Anoniem
Afgelopen vrijdag mijn allereerste tattoo laten zetten, dat is best wel een dingetje, dus na zorgvuldig research, kwam ik uiteindelijk bij Jolly Rogerz in de stoel. In goed overleg wat wel en wat niet kan, tot een afspraak gekomen. Alles gaat 'by the book'. Kleine maar zeer persoonlijke shop. Het zetten had langer tijd nodig dan gepland, maar dat was geen enkele... (08-09-2019)

Mad Science Tattoo

95 reviews
Lutherse Burgwal 3 2512CB Den HaagZuid-Holland
Emiel
Al 4 jaar vaste klant, als je een idee hebt en je wil graag een twist van een vette artiest dan moet je hier zijn. De sfeer is gaaf de mensen zijn onwijs relaxed en de artisten geven vette ideeën wat het ontwerp echt tot een gaaf geheel maakt. Kortom ik kom hier graag voor een Tattoo maar ook echt voor de gezelligheid en de koffie. Kleine tip als je langs wil komen,... (05-10-2019)

Tattoo For Life

166 reviews
Turnhoutlaan 62 5628RL EindhovenNoord-Brabant
Linda
Een paar weken geleden heeft Eva van Tattoo for life bij mij een Daith piercing gezet. Na veel zoeken op internet en helse hoofdpijn ( nog erger veworden na mijn autoongeluk) wam ik er uit dat deze piercing schijnt te helpen tegen hoofdpijn en migraine.. het is nooit wetenschappelijk bewezen maar het is het proberen waard! zo gezegt zo gedaan, op aanraden van een vriendin... (10-07-2019)

Monika Tattoo & Piercing shop

91 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Anoniem
Vandaag mijn eerste tattoo laten zetten, ik vond het spannend...maar Monika stelde me al gauw op m'n gemak, ze komt heel deskundig..en dat klopte mijn tattoo is prachtig geworden en ben er superblij mee. Vond de goeie hygiëne top,.. (03-09-2019)

42 Tattoo

81 reviews
Bieslookstraat 31 9731HH GroningenGroningen
Saskia
Na email contact met Ellen vrij snel een afspraak voor het zetten van 5 tattoos. Zij dacht goed met mij mee en maakte ook duidelijke afspraken over alles. Aangekomen in de studio werd er op een vriendelijke en goede manier alles nog eens doorgenomen. Ellen denkt met je mee over alles en geeft ook goed adviies. Verder is zij erg goed in het lijnenwerk en neemt er alle... (25-07-2019)

Freak-ink-ool Tattoo Studio

27 reviews
Overikweg 7 5145PA WaalwijkNoord-Brabant
Patrick
Een hele goede ervaring. Ik heb JP leren kennen als Airbrush kunstenaar, en zelf ook diverse cursussen bij hem gevolgd. Ik had al een tijd een idee in mijn hoofd, maar kon het niet echt concreet maken. Na een gezellig gesprek vroeg JP of hij vrijblijvend een ontwerp mocht maken. Toen ik dit zag was ik gelijk verkocht hij heeft perfect het idee omgezet in een mooi... (19-09-2019)

Hella Tatts Studio

113 reviews
Schoutstraat 39 1315EV AlmereFlevoland
Nathalie
Hele goede artiest, doet zeer goed zijn werk. Zeker om aan te raden! Kom hier zeker terug! (17-04-2019)

Da Linci Art Tattoo

79 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Anoniem
We zijn bij Linda terecht gekomen nav zeer goede recensies. Wij hebben geen ervaring met het zetten van een tatoeage, vergelijken qua studio kunnen we niet. Linda is vriendelijk en duidelijk in haar uitleg, alles wordt rustig besproken. Ze denkt mee met het ontwerp en dat kan nog net voor het zetten van de tattoo aangepast worden, het gaat erom dat de klant het ontwerp... (22-09-2019)

Danny's Tattoo Place

17 reviews
Leenderweg 315 5643AK EindhovenNoord-Brabant
Anoniem
Super mooie tattoeage gezet door danny, gezellig vriendelijk en hygienisch. Kom zeker vaker terug! (15-10-2019)

Sailors and Crooks

49 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Erik
Super tattoo, super shop en super klantvriendelijk. Geweldige zaak om je te laten ontvangen. Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten, dan is de eerste stap (ergens naar binnen lopen) meestal de grootste stap. Zodra je hier naar binnen stapt dan voel je je gelijk thuis. Hygiëne staat hier hoog in het vaandel, net zoals de kwaliteit van de tattoo. Hier werken alleen... (02-06-2019)

Sweet Ink Tattoo Studio

7 reviews
De Vlouw 21 2611EW DelftZuid-Holland
Mehrnoush
I got my first tattoo over a month ago there and i am absolutely UNHAPPY about it , although the artist is very nice and friendly but as you can see also in the picture the result is a mess , mine was a really simple pattern having nothing but a couple of straight lines, the lower parts are fine lines and nice but the upper ones are thicker and even you can spot a... (19-08-2019)

Snake Fish Tattoo

59 reviews
Veluwehaven 29 3433PW NieuwegeinUtrecht
Hans
Voor het eerst in mijn leven naar een Tattoo-shop. Goed gezocht op internet en ik kwam uit op Snake Fish Arts in Nieuwegein. Een eenmanszaak gerund door Leon. Na een inleidend gesprek (gezellig) ging ik in de stoel en hij aan de gang. Je zag langzaam het symbool zijn vorm krijgen....Intussen over van alles gekletst met elkaar. Na een krap uurtje was het gedaan. En... (05-10-2019)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer