Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1014 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

159 reviews
Turnhoutlaan 62 5628RL EindhovenNoord-Brabant
Nathalie
Ik ben zeer tevreden over de cover up die Robbert gisteren heeft afgemaakt.Robbert neemt de tijd ervoor en heeft zeer goed geluisterd naar mijn wensen.Over de nazorg heb ik ook niets negatiefs over te zeggen want hij legde het mij haarfijn uit.En bij problemen kan ik altijd appen of bellen.Daarbij is het een rustige omgeving waarbij je helemaal op je gemak voelt.En... (07-10-2018)

Knuckledusters and Pony's

145 reviews
Deventerstraat 74 7321CA ApeldoornGelderland
Anoniem
Samen met mijn vriendin een pols tattoo laten zetten. Erg vriendelijk en professionele medewerkers en het resultaat was echt overweldigend. We gaan hier zeker terugkomen! (15-09-2018)

Inkspiration Tattoo shop

120 reviews
Spoorstraat 31 5931PS TegelenLimburg
Anoniem
Vandaag m'n laatste sessie van een coverup in mijn zij. Super tevreden, deze plek is erg pijnlijk maar als het even niet meer ging even pauze gehad. Vriendelijk personeel, ze praten je door de sessie heen zodat je afgeleidt wordt. Kortom heel blij met mijn tattoo! Dankjewel Rob! (06-10-2018)

Jolly Rogerz

99 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Julia
Vorige week mijn tattoo laten zetten in mijn nek (op mijn keel€. Het was echt een hele fijne ervaring om dit in de shop van Pascal te doen. Ondanks dat hey vier uur duurde, vloog de tijd voorbij. Pascal heeft veel ervaring, maar is nog steeds erg informeel en persoonlijk. Eigen ontwerpen zijn welkom, maa hij als hij een idee heeft over hoe het nog mooier zou kunnen,... (02-10-2018)

Da Linci Art Tattoo

73 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Saskia
Linda is creatief, rustig, werkt hygienisch en netjes. ik vind het prettig dat ze op afspraak werkt. Ze neemt alle tijd en let goed op het comfort van de klant. Erg klantvriendelijk en een goede prijs-kwaliteit verhouding. (10-08-2018)

Anyway Tattoo Art

110 reviews
Wilhelminalaan 19 2121GK BennebroekNoord-Holland
Frannis
Na twee jaar met een tattoo gelopen te hebben waar ik niet tevreden over was, vandaag bij Nancy opnieuw laten zetten. Ben blij dat ik dat gedaan heb, het zijn nu twee mooie vogeltjes precies zoals ik in gedachten had. Nancy nam op persoonlijke wijze rustig de tijd, erg prettig! (01-10-2018)

Black Sword Tattoo Parlour

14 reviews
Hofstraat 12 7311KV ApeldoornGelderland
Monique
Doodeng om wat in je hoofd zit over te brengen op degene die je tattoo gaat ontwerpen en zetten.. zal hij begrijpen wat ik bedoel? Het was de reden van flink veel stress en zenuwen, maar totaal onnodig gebleken.. Matthew heeft precies begrepen wat ik graag wou én er nog een schepje bovenop gedaan! We zijn nog niet klaar maar ben er nu al waanzinnig blij mee!! Dank... (22-04-2018)

Sailors and Crooks

43 reviews
Nicolaas Beetsstraat 26A 7606BE AlmeloOverijssel
Rosalie
Een tijdje geleden zag ik op facebook ontwerpen van Edith. Ze had super gave rozen getekend en ik dacht gelijk z'n 1 wil ik hebben. Vandaag was het dan zover de tattoo werd gezet. Hij is echt super gaaf geworden en ben er heel erg blij mee. Eerst wou ik hem in het zwart/grijs maar ben blij dat ik hem in kleur heb gedaan. Edith bedankt voor deze gave tattoo. (26-09-2018)

Freak-ink-ool Tattoo Studio

21 reviews
Overikweg 7 5145PA WaalwijkNoord-Brabant
Edzard
Vandaag laten zetten bij Jean-Pierre, Super tevreden, en toffe gozer. Speelt ook geweldige muziek in zijn shop. (03-10-2018)

Mad Science Tattoo

41 reviews
Lutherse Burgwal 3 2512CB Den HaagZuid-Holland
Pascal
Hele fijne en vooral goede tattoo shop met vriendelijk personeel. Echte vak mensen! (14-10-2018)

25 To Life Tattoos

74 reviews
Pannekoekstraat 33A 3011LC RotterdamZuid-Holland
Denise
Ik had al eerder een aantal tattoos door Nico laten zetten. Ik was hierover super tevreden. Een tattoo bij een andere studio laten zetten (stom), ben snel weer terug gegaan naar Nico. Nico weet heel goed waar hij mee bezig is. Hij luistert naar wat je wilt en met het referentie materiaal wat voor soort tattoo je wilt maakt hij een hele mooie voor jou gemaakte tekening.... (31-08-2018)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer