Afstand
  • Binnen 5 km
  • Binnen 10 km
  • Binnen 25 km
  • Binnen 50 km
Aantal reviews
Score
Mijn ervaring delen

1011 tattoo shops in Nederland gevonden

Tattoo For Life

174 reviews
Turnhoutlaan 62 5628RL EindhovenNoord-Brabant
Ingrid
Wat een fijne ervaring! Er werd uitgebreid de tijd genomen voor ons, we konden vragen wat we wilden. De studio is heel rustig en mooi. Het was gezellig, er werd heel hygiënisch gewerkt en het resultaat is uitermate goed! Een echte artiest. (23-07-2020)

Mad Science Tattoo

102 reviews
Lutherse Burgwal 3 2512CB Den HaagZuid-Holland
Anoniem
Ik had een Tattoo gezet bij een andere shop wat niet zo best was, Tattoo was niet goed zichtbaar. Ik ben vervolgens hier terecht gekomen door een kennis. Ik werd goed geholpen en me Tattoo ziet er veel beter! Super blij met de eindresultaat. Ik zal ook zeker madscience Tattoo aanraden aan iedereen die ik ken. (03-06-2020)

Jolly Rogerz

118 reviews
Wielemakersslop 6 2271CZ VoorburgZuid-Holland
Natascha
Eindelijk heeft Erwin zijn geliefde ooievaar op zijn arm en ik een mooie tatoeage ter nagedachtenis aan mijn lieve vader. Ik heb me ontzettend op mijn gemak gevoeld, fijne muziek geluisterd, en gewoon lekker kunnen kletsen met Pascal. Pascal, bedankt voor de mooie tatoeages! Erwin en Natascha (19-07-2020)

Inkspiration Tattoo shop

138 reviews
Gulickstraat 11 5931LA TegelenLimburg
Anoniem
Ook voor een kleine tattoo heel fijn geholpen. Aanrader!! (31-07-2020)

Artoeage

28 reviews
Drift 6 3721BH BilthovenUtrecht
Joke
Vanavond mijn tattoo laten zetten bij Birgit. Super hygiënisch gaat zij te werk. Erg aardig en lieve vrouw. Samen bloemetjes uitgezocht over een naam die niet mooi gezet was door iemand anders. Ik ben er superblij mee. Ik kan niet wachten op mijn volgende tattoo (21-05-2020)

Tattooshop Twente

80 reviews
Burgemeester Warnaarsstraat 4 7642CT WierdenOverijssel
Anoniem
Tattoo en piercing laten zetten bij Tattooshop Twente. Over beide keren zeer tevreden. Vriendelijk, eerlijk en een heel mooi resultaat. (23-07-2020)

Dolly Dagger tattoo

48 reviews
Stationsstraat 40A 7622LX BorneOverijssel
Joanie
Super tevreden! Over de kwaliteit, de kennis, vakkundigheid en gezelligheid. Echt een aanrader! Al diverse uren inkt verder en nog vele meer te gaan. (10-03-2020)

Freak-ink-ool Tattoo Studio

32 reviews
Overikweg 7 5145PA WaalwijkNoord-Brabant
Suzanne
Vandaag een geweldige tattoo laten zetten van mijn overleden hondje.. Wat een geweldige artiest die Jean Pierre!! Super blij mee ❤️ (07-07-2020)

Danny's Tattoo Place

20 reviews
Leenderweg 315 5643AK EindhovenNoord-Brabant
Celine
Heel tevreden over mijn tattoo! ontwerp naar mijn wensen gemaakt en ook zo uitgevoerd. Werkt goed door en was dus snel klaar. Dit is mede te danken aan de goede voorbereidimg, de tekening was af voor mijn afspraak. Dit heb ik bij andere tattoo artiesten ook wel eens anders gezien helaas. Fijne uitleg over nazorg ondanks dit zeker niet mijn eerste tattoo was. Klein... (14-06-2020)

Snake Fish Tattoo

60 reviews
Veluwehaven 29 3433PW NieuwegeinUtrecht
Moniek
Ik heb nu twee tattoo's laten zetten, één was een cover door Leon. Morgen ga ik samen met mijn vriendin nog een tattoo laten zetten, om onze vriendschap te vieren. Leon gaat professioneel te werk en neemt alle tijd. Alles is altijd heel goed verlopen en ik ga ervan uit dat dat morgen ook weer zo is. Er heerst een prettige sfeer en daarbij is de prijs ook nog eens... (12-12-2019)

Monika Tattoo & Piercing shop

92 reviews
Weimarstraat 170 2562HD Den HaagZuid-Holland
Judith
Vandaag een hele mooie Tattoo laten zetten. Ben zooo super blij met het resultaat❤ Monika je bent een Toppertje echt onwijs bedankt. (16-05-2020)

Da Linci Art Tattoo

81 reviews
Willem Ruysplein 20 3333BX ZwijndrechtZuid-Holland
Angelique
Ik heb vorige week een tatoeage laten zetten door Linda. Ik ben super blij met het resultaat. Het is een heel professionele zaak die hygiëne heel serieus neemt. Het was ook erg gezellig, super bedankt Linda! (06-03-2020)

Sweet Ink Tattoo Studio

7 reviews
De Vlouw 21 2611EW DelftZuid-Holland
Mehrnoush
I got my first tattoo over a month ago there and i am absolutely UNHAPPY about it , although the artist is very nice and friendly but as you can see also in the picture the result is a mess , mine was a really simple pattern having nothing but a couple of straight lines, the lower parts are fine lines and nice but the upper ones are thicker and even you can spot a... (19-08-2019)
Meer resultaten...
Social media

Een tattoo shop kiezen

Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, is het belangrijk goed na te denken over bij welke tattoo shop je dit laat doen. Niet alle tattoo shops zijn namelijk hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen de verschillende shops. Bij deze keuze moet je ook kijken naar de kwaliteiten van de individuele artiesten. Zo hoeft een geweldige maori artiest nog geen mooie old school tattoo te kunnen zetten. Het is dus belangrijk iemand te zoeken die goed is in de stijl waarin jij een tatoeage wilt hebben.

Voordat je een tattoo artiest kiest raden we je aan hun portfolio – en dat van andere artiesten – te bekijken. Foto's geven vaak snel een indruk van de kwaliteit die je kunt verwachten en het soort werk dat de artiest zet. Zorg dat de foto's die je bekijkt actueel zijn. Naast de foto's op Snizoo zijn ook de foto's op Facebook vaak actueel. Ook online referenties en de tattoos van vrienden en bekenden vormen vaak een goede indicatie van wat je wel en wat je juist niet kunt verwachten van een specifieke tattoo shop.

We raden je aan om na het bekijken van het portfolio van de artiest gewoon eens langs de tattoo shop(s) te gaan. Zo krijg je direct een idee van de sfeer en het personeel dat er rondloopt. Wanneer je enkele uren in de stoel ligt, is het wel zo fijn dat jij je op jouw gemak voelt. Je zult waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan jouw tattoo sessie en je wilt natuurlijk geen negatieve ervaring koppelen aan jouw tatoeage.

Naast de kwaliteit van de tatoeage en de sfeer in de shop is het belangrijk dat een tattoo shop hygiënisch te werk gaat. Hiervoor heeft de overheid de "GGD vergunning" in het leven geroepen. Deze vergunning wordt na een hygiënecontrole in de tattoo studio verstrekt voor een periode van drie jaar. Hoewel de GGD tegenwoordig onaangekondigde controles uitvoert, kan het zijn dat een tattoo shop niet altijd de regels naleeft. Je zult zelf dus ook goed moeten opletten wanneer je in de stoel plaatsneemt. Kijk bijvoorbeeld of de tattoo artiest een steriele naald gebruikt en of de werkomgeving schoon is. De GGD vergunning zegt daarnaast niets over de kwaliteit van de tattoo. Thijs Veenstra, hoofd van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), kan je meer vertellen over de GGD vergunning.

Prijzen en wachttijden

Tatoeages zijn een stukje kunst. Afhankelijk van de kwaliteit van de tattoo en de ervaring en reputatie van de artiest kan de prijs verschillen. Zo zijn er artiesten die voor 50 euro per uur tatoeëren, maar er zijn ook artiesten die meer dan 150 euro per uur rekenen. Hoewel een hoog uurtarief niet per definitie mooie tatoeages betekent, geeft het wel een indicatie van wat je kunt verwachten. Veel tattoo shop werken echter zonder uurtarief en zullen op basis van jouw ontwerp een prijsindicatie geven. De prijs van jouw tattoo wordt beïnvloed door de grootte en de hoeveelheid details ervan. Hoe meer tijd een artiest eraan kwijt is, hoe duurder de tattoo zal worden. Het is ongebruikelijk af te dingen op de prijs van een tattoo. Dit wordt over het algemeen als niet-respectvol richting de artiest beschouwd.

Bij sommige shops kan er een wachttijd zijn. Dit kan in een aantal gevallen oplopen tot bijna een jaar. Hoewel een wachttijd vaak een goed teken is, dien je in deze gevallen bijtijds een afspraak te maken. Je kunt de tattoo shop altijd even opbellen om te informeren naar eventuele wachttijden.

Tattoo shops op Snizoo

Op Snizoo staan alle GGD goedgekeurde tattoo shops in Nederland. Op deze manier kunnen positieve, maar ook negatieve ervaringen over tattoo shops met elkaar worden gedeeld. De echtheid van de reviews wordt op diverse manieren gecontroleerd en het is voor tattoo shops niet mogelijk de reviews te verwijderen. Wel kunnen tattoo shops ten alle tijden reageren op de reviews om hun kant van het verhaal te vertellen. Zo kun je zelf een mening vormen over een bepaalde gebeurtenis. Naast de reviews kunnen ook de foto's van bestaande klanten helpen bij het kiezen van de juiste tattoo shop. Ze zeggen weleens: "Over smaak valt niet te twisten". Het is dan ook belangrijk zelf kritisch te kijken naar het werk van de artiest en je af te vragen of dit is wat je zoekt.

Weet je nog niet wat je wilt?

Het uitzoeken van een tattoo neemt nu eenmaal tijd in beslag. Dit kan soms wel jaren duren. Een tattoo is voor altijd en het is dan ook belangrijk dat je volledig achter je keuze staat voordat je eraan begint. Wanneer je wel ongeveer weet wat je wilt, maar nog niet precies de puntjes op de i kunt zetten, kan het helpen jouw ideeën eens te bespreken met een tattoo artiest. Een artiest kijkt weer net iets anders naar jouw ideeën en kan je snel vertellen wat wel en niet mogelijk is. Ook wanneer je twijfelt over de plek van jouw tatoeage kan het advies van een tatoeëerder helpen. Niet alle tattoos staan namelijk overal even mooi.

Wanneer de ideeën van de artiest je aanspreken, kan deze je helpen bij het verder ontwerpen van jouw tatoeage. Om dit voor de artiest gemakkelijker te maken is het handig voldoende voorbeelden mee te nemen, zodat de artiest ongeveer weet hoe jouw ontwerp eruit moet gaan zien.

Lees meer